Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Gyldendal, Øvrigt skønlitteratur

Gæsteblogger om I kærlighedens navn af Karima Bouylud

I dag har Bech’s Books haft besøg af Charlotte Haile. Charlotte har læst og anmeldt I kærlighedens navn af Karima Bouylud.

Charlotte er forfatter og kan følges på Facebook og Instagram – derudover har hun en hjemmeside, hvor man kan læse mere om hendes bøger, hvem hun er og meget mere: https://www.charlottehaile.dk/


Anmeldelse af I kærlighedens navn af Karima Bouylud.

I kærlighedens navn er en barsk og smuk bog. Så barsk, at jeg med mellemrum måtte lægge den fra mig, og så smuk, at den bragte tårer til mine øjne.

Tre generationer af marokkansk-danske kvinder kæmper for at få deres liv til at hænge sammen. De kæmper med kulturforskelle, generationskløfter, traumer og det danske anbringelsessystem. Det er tunge sager og bestemt ikke hyggelæsning.

Både mormor, mor og datter kommer til orde og fortæller deres historie, og alle tre kvinder fremstilles med respekt og dybde. På den vis fik jeg stor sympati og forståelse for dem alle, hvilket er noget af et kunststykke, i betragtning af hvor anspændte deres indbyrdes forhold er.

De tre kvinders fortællinger væves ind i hinanden, og der springes ofte mellem både personer og tid. Historien fungerer godt med disse spring, dog må jeg indrømme, at jeg til tider havde svært ved at hitte rede i hvem og hvornår. Heldigvis har kapitlerne overskrifter, der angiver både person og tidspunkt.

Billede af: I kærlighedens navn af Karima Bouylud. Billedet er taget af Charlotte Haile..
I kærlighedens navn af Karima Bouylud. Billedet er taget af Charlotte Haile.

Det gennemgående tema er svigt og tilgivelse. At svigte sig selv og sine børn. At tilgive sine forældre og søge tilgivelse fra sine børn. At tilgive sig selv. Det fine ved bogen er, at det ikke er en vred fortælling om svigt. Det er en smuk fortælling om kærlighed.

Gennem de tre kvinders fortællinger bliver det synliggjort, at det kan være svært at tolke andres handlinger, og at det, der ligner svigt, nogle gange er en kærlighedshandling. Det bliver også gjort tydeligt, at konsekvenserne af et oplevet svigt kan være omfattende på trods af de muligvis gode intentioner.

I kærlighedens navn ser jeg som en opfordring til at tage ansvar for eget liv, men samtidig søge forståelse hos andre parter. En opfordring til åbenhed og dialog. Til at tilgive andre og sig selv og finde løsninger sammen.

Bogen er til dels baseret på forfatterens egne oplevelser, hvilket giver fortællingen yderlig troværdighed, og jeg er sikker på, at de fleste læsere, uanset alder, køn, etnicitet mv, vil kunne hente styrke og inspiration i historien.

Jeg læser mange bøger, og de fleste giver jeg videre til andre efter endt læsning. I kærlighedens navn bliver stående på min egen boghylde.

Tak til Charlotte Haile for anmeldelsen. 


Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702297829
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 336

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *