4 stjerner, alpha forlag, Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Øvrigt skønlitteratur

Gæsteblogger om Klubben for lykkelige slutninger af Caroline Säfstrand

Der er en ny gæsteblogger på spil. I dag har Freja Bitsch været forbi Bech’s Books. Freja har læst og anmeldt Klubben for lykkelige slutninger af Caroline Säfstrand.

Freja er bookstagrammer og kan følges på Instagram: freja_and_books


Titel: Klubben for lykkelige slutninger
Forfatter: Caroline Säfstrand
Udgivelsesdato: 10-05-2021

“Klubben for lykkelige slutninger” af Caroline Säfstrand handler om fire kvinder, der modtager en invitation til at deltage i en mystisk skriveklub. Ivy er angstpræget ung mor, Lisbeth er tæt på pension og har et ægteskab, der er blevet kedeligere med årene og Cecilia og Michelle er søstre, som ikke har snakket ordentlig sammen i 10 år på grund af noget mystisk i deres fortid. Med hjælp fra deres kursusleder Sam gennemgår de alle store personlige forandringer og lærer meget om sig selv og livet igennem skriveterapi.

Billede af: Klubben for lykkelige slutninger af Caroline Säfstrand. Billedet er taget af Freja Bitsch
Klubben for lykkelige slutninger af Caroline Säfstrand. Billedet er taget af Freja Bitsch

Historien er en meget ægte og realistisk fortælling af hvordan forskellige mennesker bearbejder problemer i livet. Der vises flere forskellige personligheder og dermed flere forskellige måder at håndtere livet på. Der er mange måder at se livet an på og denne bog viser dem i en meget rå form. Det er ikke et glansbillede man får når man læser kapitlerne fra de forskellige perspektiver.

Det er begrænset hvor meget der kan siges om plottet i bogen, da den i stor grad er drevet af karaktererne og deres personlige udvikling. Jeg satte stor pris på at det ikke kun var det man normalt ville kalde for en lykkelig slutning hvori alle er glade og intet er galt, men mere en åben slutning med muligheder for fremtidig lykke.

Bogen er en optimistisk fortælling om hvordan man selv kan være herre over eget liv, samt hvordan andre mennesker kan få både positiv og negativ indflydelse på ens oplevelser. Jeg syntes at problematikkerne blev behandlet på en ordentlig og respektfuld måde uden at forfatteren var bange for at tage fat i hårde emner så som mentalt helbred og død.

Jeg kan klart anbefale bogen til alle der er glade for svensk feelgood, men som ikke vil have at alting er en dans på roser hele tiden. Det var forfriskende at læse en optimistisk bog om at elske livet, uden at føle at man blev tvunget ind i en usund form for positivitet.

Denne anmeldelse er skrevet af Freja Bitsch

Billede af: 4 af 6 stjerner /Freja
4 af 6 stjerner /Freja

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390482
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Klubben För Lyckliga Slut
Oversætter: Rikke Toft Kleemann
Sider: 439

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *