5 stjerner, Grønningen 1, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Tårnspringeren af Birgitte Wulff

Tårnspringeren af Birgitte Wulff er den første bog i en ny krimiserie om journalisten Anne Velin.  Birgitte Wulff er uddannet journalist, og hun har blandt andet arbejdet som kriminalreporter. Tårnspringeren er forfatterens krimidebut.

Fra forlagets beskrivelse:

“En sen fredag aften i oktober forsvinder en enlig mor fra sit hjem i et roligt rækkehuskvarter i Svendborg på Fyn. Sporene ender blindt, og politiet kommer ingen vegne ved at bede offentligheden om hjælp.

I Aarhus bliver journalist Anne Velin fyret fra sit elskede job på Danmarks Radio. Ydmyget søger hun tilflugt i et lille fiskerhus ved Svendborg Sund og starter en skyggetilværelse som hjemmearbejdende freelancejournalist ved Fyens Stiftstidende.

Hun sætter sig for at undersøge, hvad der er sket med den forsvundne kvinde. Hvem var hun? Er der nogen, der ville hende ondt? Og ikke mindst: Er hun endnu i live? Pludselig er Anne Velin viklet ind i en familiehistories dybe hemmeligheder, og hun indser, hvordan fortielser og en ødelagt fortid kan få tragiske konsekvenser for nutiden. En indsigt, der snart truer med at koste hende livet.”

Billede: En skøn dag i september sad jeg ude i kattevolieren og læste Tårnspringeren af Birgitte Wulff
En skøn dag i september sad jeg ude i kattevolieren og læste Tårnspringeren af Birgitte Wulff

Tårnspringeren er en velskrevet, ganske letlæst og egentlig ret virkelighedsnær krimi. Der er kun få virkelig blodige scener, der er mere dyster psykisk uhygge.

Der er en lidt lang præsentation inden man kommer til selve krimiplottet. Men jeg synes, at det er rigtig relevant – og fint når det er den første bog i en serie. Anne Velins privatliv er en stor del af handlingen, og jeg finder det ganske interessant at komme tæt på hende. Anne er nysgerrig, troværdig – måske en anelse naiv. En ting, som jeg synes virkelig godt om, er de følelser Anne har i forbindelse med at blive fyret. Vi kommer tæt på den skam man kan føle, når man bliver fyret fra sit job – uanset årsag.

Udover Anne er der et godt persongalleri – de fleste af karaktererne er nogle, som man ikke kan undgå at synes godt om. Der er ikke voldsomt mange karakterer i bogen, så det er rimeligt let at bevare overblikket – og alle er beskrevet i en grad, der passer til deres roller. Den eneste, som jeg bestemt ikke synes om, er gerningsmanden – og det er jo meget heldigt. Gerningsmanden virker som et meget ubehageligt bekendtskab. Både person- og miljøskildringer er realistiske og virkelighedstro.

Billede af: Tårnspringeren af Birgitte Wulff
Tårnspringeren af Birgitte Wulff

Plottet er spændende med en stigende spændingskurve – enkelte punkter er måske lidt forudsigelige, men det kan skyldes, at jeg efterhånden har læst rigtig mange krimier. Uden at røbe alt for meget vil jeg alligevel fortælle, at et tema i bogen er vold mod kvinder, og den angst og skyld det kan medføre.

Selvom det er en krimi, så er jeg næsten gladest for den personlige del om Anne, hendes privatliv og dermed også hendes forhold. Her kommer vi omkring uenigheder, forventninger, om at handle som om, at man ikke har nogen at tage hensyn til, medbestemmelse,  og om at “glemme” at bruge dem, der faktisk holder af en og vil hjælpe uanset. Der vil måske være nogen, der bare gerne vil have en bog med fuld fart på – jeg kan derimod rigtig godt lide, når vi kommer lidt “bag facaden” på de personer, vi hører om, derfor håber jeg, at den næste bog om Anne Velin vil fortsætte i samme spor.

Tårnspringeren er en virkelig fin krimidebut, den får en stor anbefaling fra mig.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788773390528
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 378

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Tårnspringeren af Birgitte Wulff

  1. […] Bagger, Thomas: Manden i tre dele Bauer, Belinda: Exit Bley, Mikaela: Pigerne uden navn Blædel, Sara: Opløst Dean, Abigail: Pige A Grue, Anna: Døden i kurbadet Holm, Line: Lovløs Hunter, Cara: Blindt raseri Marsons, Angela: Døde sjæle Teige, Trude: Alene i mørket Teige, Trude: I dødens hænder Wulff, Birgitte: Tårnspringeren […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *