6 stjerner, Børnebøger, Gutkind Forlag, Tine f. 1973

Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller

Læsepadden Pede er en lille fin billedbog, som er skrevet og illustreret af Carl Quist-Møller.

Fra forlagets beskrivelse:

“Pede er en sløv padde, og en dag, hvor Ræv, Hare, Mus og Grævling tager ham med på biblioteket, lægger Pede sig til at sove. Da han vågner, er han blevet efterladt, og Pede er helt alene med en masse bøger. Men hvad skal de bruges til? Er de beregnet til at bygge med? Sove i? Heldigvis er Pede god til at få ideer, og da han finder på at åbne en bog, sker der magiske ting.”

Billede af: Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller
Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller

Læsepadden Pede er en hyggelig historie om Pede, der opdager bøgernes og bibliotekets verden og magien der følger med. Lille Pede er lige til at elske. Han er træt/doven som en teenager, men han er også ganske opfindsom – hvilket der kommer en historie med en humoristisk vinkel ud af.

Billede af: Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller
Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller

Læsepadden Pede er super fin – udtrykket er afsindigt indbydende. Formatet er forholdsvist lille, blot 23×19 cm. Illustrationerne er flotte og nærmest hyggelige, der er skønne og nogle steder ret finurlige detaljer – og rigeligt at snakke om.

En af de rigtig fine detaljer er en henvisning til Cykelmyggen Egon, som jo er skrevet af Flemming Quist-Møller. Bogen udkom kort tid inden Flemming Quist-Møllers død, men i dag er denne detalje næsten smukkere.

Billede af: Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller
Opslag i Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller

Emnet med at opdage bøgernes fantastiske verden er jo næsten i sig selv nok til, at jeg selvfølgelig elsker Læsepadden Pede. Men samtidig er bogen også meget charmerende på grund af de dejlige illustrationer og farvesammensætningen.

På Gutkind Forlags side findes en skabelon, så Læsepadden Pede kan laves som perleplade eller korsstingsbroderi.

Læsepadden Pede får 6 store stjerner fra mig – og så håber jeg, at der kommer flere bøger, enten om Læsepadden Pede eller bøger med samme “udtryk”.

Billede af: 6 af 6 stjerner /Tine
6 af 6 stjerner /Tine

Gutkinds bogtrailer til Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller:

Forlag: Gutkind Forlag
ISBN: 9788743402398
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: [48]

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Læsepadden Pede af Carl Quist-Møller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *