Fra Gæstebloggere, Gæstebloggere, Øvrigt skønlitteratur, Rosinante

Gæsteblogger om Jubilæum af Lotte Kirkeby

Bech’s Books har i dag haft besøg af Charlotte Haile. Charlotte har læst og anmeldt Jubilæum af Lotte Kirkeby.

Charlotte er forfatter og kan følges på Facebook og Instagram – derudover har hun en hjemmeside, hvor man kan læse mere om hendes bøger, hvem hun er og meget mere: https://www.charlottehaile.dk/

Charlottes øvrige anmeldelser kan findes her.


Jubilæum af Lotte Kirkeby har mange gode kvaliteter, men den var ikke et match for mig.

Bogen består af 19 noveller, der alle har tab som omdrejningspunkt. Temaet er tydeligt gennem hele bogen, hvilket giver en god kontinuitet og samhørighed, men for mig blev det også en smule ensformigt. Der var for mange dødsfald og forliste parforhold, og jeg manglede også lidt mangfoldighed i persongalleriet.

Fokusset på det negative blev for massivt for mig. Alt skal bestemt ikke ende lykkeligt, men dét, at samtlige noveller (som jeg læste dem) sluttede et tristere sted, end de startede, gjorde, at jeg efter endt læsning sad tilbage med en følelse af håbløshed.

Hver novelle har et tydeligt omdrejningspunkt, men der er kun antydninger af, hvad der ligger bag situationerne og handlingerne. For nogle vil denne subtile form være en fornøjelse, for mig er det utilfredsstillende ikke at vide, hvorfor personerne føler og handler, som de gør. Af samme grund er min favoritnovelle helt klart ”En mand og hans kone” hvor jeg følte, at jeg kom til at kende manden godt nok til at forstå hans handlinger.

Billede af: Jubilæum af Lotte Kirkeby
Jubilæum af Lotte Kirkeby

Novellerne er meget stemningsfyldte, og i hver og en af dem følte jeg, at jeg vidste, hvor de udspillede sig. At skabe den slags genkendelighed x 19 er noget af en præstation. Selve sproget i novellerne er meget let og smukt, men jeg er ikke god til sætninger, der starter et sted og ender et andet. Igen er det helt bestemt et spørgsmål om, hvilken stil man er til, og jeg er sikker på, at mange læsere vil elske netop dette.

Som nævnt var denne bog ikke for mig, men der er tilpas mange kvaliteter i den, til at jeg bestemt ikke er afskrækket fra at læse andet af samme forfatter.

Tak til Charlotte Haile for anmeldelsen.

Forlag: Rosinante
ISBN: 9788763840927
Udgave: 1. udg. 2016
Sider: 189

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *