5 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, Superlux, Tine f. 1973

Mestermanden af Morten Remar

Krimien Mestermanden af Morten Remar er den 3. bog i serien om journalisten Jakob Fink. Den første bog hedder Skyggemord og den næste Skalpel.

Bogen blev først udgivet som en Mofibo Original. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo. Derefter er den udkommet i trykt form ved forlaget Superlux.

Fra bogens bagsidetekst:

“Jakob er dyb krise. Han ved ikke, hvad han vil med sit liv, han er plaget af de begivenheder, han oplevede som barn og han mangler altid penge. Hans elskede Sheila er rejst tilbage til Mogadishu, og han har ikke hørt fra hende længe. For at skrabe penge sammen til at rejse ned og finde hende, tager han arbejde som ghostwriter for en velhavende advokat, som han bliver venner med. Men en morgen finder Jakob advokaten død i sit træningslokale – dræbt på den mest brutale måde. Jacob bliver involveret i sagen og opdager, at det er en kamp med tiden, hvis han skal undgå, at flere ofre skal møde samme grusomme skæbne.”

Mestermanden af Morten Remar
Mestermanden af Morten Remar

Jeg har lyttet til Mestermanden på Mofibo. Mestermanden er indlæst af forfatteren selv. Jeg kan virkelig godt lide, når det er forfatteren selv, der indlæser, da det så bliver som vedkommende har ønsket/tænkt. Det kræver selvfølgelig at forfatteren er en god indlæser, men det synes jeg bestemt, at Morten Remar er. Da det er et stykke tid siden, at jeg lyttede til bogen, har jeg lige opfrisket min hukommelse ved at læse lidt også.

Som skrevet, er Mestermanden en del af en serie, man kan godt læse bogen som en selvstændig historie, men jeg vil helt sikkert anbefale, at man læser bøgerne i rækkefølge, da man får mest ud af det, og på den måde ikke misser personernes baggrundshistorier og relationer.

Plottet er både spændende og overraskende. Jeg vil ikke komme nærmere ind på handlingen – da jeg ikke vil spoile, men et emne, som ikke er til at komme uden, om er hævn.

Jeg lærte noget, som jeg måske burde have vidst det, men jeg har aldrig hørt om en mestermand før… For andre, der ikke ved det, så er mestermand et andet ord for bøddel. Læs evt. om MestermandenViborg Museum.

Personskildringerne er rigtig gode. Jeg kan godt lide, at Jakob faktisk fremstår lidt “vattet”, men når det virkelig gælder, så kan han faktisk godt – og viser en styrke, som de færreste forestiller sig. Udover Jakob møder vi også Josefine Fischer fra Viborg politi – hun er som Jakob et interessant bekendtskab og det vil være skønt at møde hende igen.

Mestermanden foregår i et område, jeg kender rimelig godt, og det er faktisk lidt hyggeligt, at kunne “genkende” steder undervejs. Selvom man ikke har kendskab til området i og omkring Viborg, så er beskrivelserne så fine, at man sagtens kan forestille sig stederne.

Jeg synes, at serien har udviklet sig ganske positivt – og jeg blev mere fænget af Mestermanden end de to foregående. Nu håber jeg, at Morten Remar kommer på banen med en 4. bog i serien.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

 

Forlag: Superlux
Udgave: 2022
Sider: 325
Bog: ISBN: 9788775671564
E-bog: ISBN: 9789180350914
Lydbog: ISBN: 9789180350907
Indlæser: Morten Remar

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Mestermanden af Morten Remar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *