5 stjerner, alpha forlag, Forlaget Turbulenz, Gads Forlag, Gutkind Forlag, Tine f. 1973

4 bøger – 5 stjerner – 4 ord

[reklame]

5 stjerner til 4 historiske romaner.

To af bøgerne foregår under 2. verdenskrig, en i Irland i 1925 i tiden efter den irske uafhængighedskrig, den sidste i New York fra 1865-1883.

Jeg fremhæver fire ord, som jeg har tænkt på umiddelbart efter at have læst bogen.

Som i mine andre lignende indlæg er omtalerne korte – spørg, hvis I vil vide mere.

Billede af: De glemte børns bog af Kristin Harmel
De glemte børns bog af Kristin Harmel

De glemte børns bog af Kristin Harmel er baseret på en virkelig historie fra 2. verdenskrig. Det er en gribende og rørende fortælling om en ung jødisk kvinde, Eva, som må flygte fra Paris til en lille landsby tæt på grænsen til Schweiz. Her hjælper Eva med at lave falske papirer til andre flygtninge og smugler jødiske børn over grænsen. For at børnene ikke skal blive glemt, skriver Eva deres navne ind i en gammel bog med kodeskrift. Evas far er blevet taget til fange, og vi kommer ganske tæt på Evas tanker og hendes følelse af at svigte faderen. Det er en medrivende og spændende fortælling – hvis man kan sige sådan om en bog, som bygger på så grusom en historie.

2. verdenskrig – jøder – medmenneskelighed – kærlighed

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gads forlag
ISBN: 9788712065425
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Book of Lost Names
Oversætter: Randi Bjerre Høfring
Sider: 405

Billede af: Arkitekten fra New York af Petra Hucke
Arkitekten fra New York af Petra Hucke

Den første bog i en ny serie om Historiens enestående kvinder er Arkitekten fra New York af Petra Hucke. Bogen handler om Emily Warren Roebling, der da hendes mand bliver alvorligt syg, overtager ledelsen og fuldfører byggeriet af Brooklyn Bridge. Emnet kan måske fremstå lidt tørt, men det er historien på ingen måde. Det er en indlevende og medrivende fortælling. Den er både oplysende og lærerig – en fortælling om blandt andet samfundsforhold og kvinders rettigheder, den tegner et super godt tidsbillede. Flere gange blev jeg så nysgerrig, at jeg lige måtte læse lidt om tiden og Brooklyn Bridge andre steder.

Identitet – kvindekamp – biografisk – stærke kvinder

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gutkind Forlag
ISBN: 9788743403005
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: Die Architektin von New York
Oversætter: Jacob Jonia
Sider: 378

Billede af: Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff
Kvinden med den blå stjerne af Pam Jenoff

Kvinden med den blå stjerne er skrevet at Pam Jenoff, som tidligere har udgivet Hittebarnets historie. Kvinden med den blå stjerne er basereret på virkelige beretninger om de polske jøders flugt fra Krakow under 2. verdenskrig. Vi møder 18 årige Sadie, som sammen med sine forældre må flygte fra den jødiske ghetto. De søger tilflugt i byens kloakker, hvor de må kæmpe en nærmest umulig kamp for at overleve under disse horrible forhold. Men det er også en historie om tætte venskaber, kærlighed og medmenneskelighed.

2. verdenskrig – jøder – flugt – kærlighed 

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: alpha forlag
ISBN: 97887772390611
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: The Woman with the Blue Star
Oversætter: Anne Matthiesen
Sider: 381

Billede af: Irlands døtre af Santa Montefiore
Irlands døtre af Santa Montefiore

Irlands døtre er 2. bind serien, Slotskrøniken af Santa Montefiore. Slotskrøniken er en slægtsfortælling om kvinderne fra Castle Deverill i det vestlige Irland. Det er en historie med masser af drama, forbandelser og ikke mindst kærlighed. Jeg synes dog også, at den tegner et fint tidsbillede af tiden efter den irske uafhængighedskrig. Fans af Downton Abbey og Bridgerton vil måske synes godt om denne serie.

1. bind hedder Sange om krig og kærlighed.

Irland – samfundsforhold – venskab – romantik

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Forlaget Turbulenz
ISBN: 9788775780082
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: Daughters of Castle Deverill
Oversætter: Poul Henrik Westh
Sider: 526

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “4 bøger – 5 stjerner – 4 ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *