4 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, Superlux, Tine f. 1973

Skyggemord af Morten Remar

Skyggemord af Morten Remar er den første bog i krimiserien om journalisten Jakob Fink. Efterfølgeren hedder Skalpel.

Bogen blev oprindeligt udgivet som en Mofibo Original. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo.

Billede af: Skyggemord og Skalpel af Morten Remar
Skyggemord og Skalpel af Morten Remar

Fra forlagets beskrivelse:

“Den arbejdsløse journalist Jakob Fink er netop vendt hjem til sin fødeby, da han får en opgave for den lokale annonceavis om at dække åbningen af et nyt flygtningecenter. Her møder han den syriske flygtning Delavan, en livsglad og langt fra traumatiseret ung mand, der samme aften forsvinder fra centeret under mystiske omstændigheder. Hverken modtagercenteret, myndighederne eller pressen er interesseret i at finde ud af hvad der er sket, så Jakob begynder sin egen efterforskning. Det bringer ham i kontakt med Delavans danskboende fætter, taxichaufføren Antonio, der har en bandefortid og stadig ikke er helt ren i kanten, den betagende Røde Kors medarbejder, Sheila, der gemmer på en frygtelig hemmelighed, og ejeren af et globalt sikkerhedsfirma, der af uvisse grunde vil hjælpe Jakob. Hvad Jakob ikke ved er, at nogen forsøger at spænde ben for hans eftersøgning, og at det kan få fatale konsekvenser, hvis han kommer for tæt på sandheden.”

Billede af: Skyggemord af Morten Remar
Skyggemord af Morten Remar

Skyggemord er en selvstændig bog med en afsluttet historie. Det er en rigtig fin start på en ny serie. Jeg tænker, at når man er færdig med Skyggemord, så har man lyst til at læse Skalpel, da man jo følger Jakob Finks videre færd.

Det er ikke tit jeg fremhæver det, men jeg synes, at Skyggemord er opsat meget læsevenligt, både med hensyn til skrift- og papirtype. Det er dejligt.

Vi får en fin introduktion til den mandlige hovedperson, journalisten Jakob Fink. Jakob Fink fremstår sympatisk, han har flere personlige problemer og virker meget usikker på sig selv. Jakob Fink har sukkersyge – og det kommer til at fylde lidt rigeligt. Faktisk kan det godt blive lidt svært at se personen bag, da sygedommen er så fremtrædende. Jakob Fink er fuldstædig flad, uden fast arbejde – og skal skaffe penge til sin ex.

Derudover møder man en virkelig ulækker skurk – hvordan det udspiller sig, vil jeg dog ikke røbe. Vi møder selvfølgelig flere personer, men ikke overvældende mange, så det er let at bevare overblikket. Alle er beskrevet i en passende grad i forhold til deres roller i bogen.

Miljøskildringerne er gode, det er let at se de forskellige scener for sig – og de beskrevne lokaliteter er rammende beskrevet og passer godt til de ting, der udspiller sig der.

Plottet er spændende med en fin opbygning. Bogen er velskrevet og ganske letlæst. Den er dramatisk og actionpræget på nogle områder. Der er gode twist – så overraskelserne lurer om hjørnerne. Handlingen bliver mere koncentreret og kommer op i et ret højt tempo hen mod slutningen. Først til allersidst kom der en “rigtig” forklaring på det hele – så nej, jeg havde ikke luret noget på forhånd.  Historien kan virke en anelse urealistisk, men den er alligevel både fængende og underholdende.

Skyggemord er en af de bøger, hvor det er rigtig svært at komme ind på de forskellige emner uden at spoile. Derfor virker min anmeldelse måske ikke vildt dybdegående. Jeg vil dog gerne fortælle, at der er en ret politisk vinkel på flere af emnerne – hvilket jeg rigtig godt kan lide. Derudover hører vi om magtmisbrug, bandevold- og kriminalitet.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Superlux
ISBN: 9788775670208
Udgave: 2021
Sider: 357

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

2 thoughts on “Skyggemord af Morten Remar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *