5 stjerner, Øvrigt skønlitteratur, People's, Tine f. 1973

Medgift af Lotte Garbers

Medgift er skrevet af Lotte Garbers, som flere måske kender fra bogen Løbeklubben i Saudi.

Forlagets beskrivelse:

“Kan man elske uden ærlighed?

Medgift er ikke kun den sum penge, der efter gammel skik følger kvinden ind i et ægteskab. Medgift er også den bagage, vi alle slæber rundt på. For den midaldrende parterapeut Lisa er medgift noget, hun konkret hjælper sine klienter med at pakke ud i deres parforhold: sårene, styrkerne, frygten og forventningerne.

Lisas liv er blevet til langt mere, end hun havde turdet drømme om. Men da hendes mand, Carl, pludselig dør, dukker fortiden op i hjemmet på Frederiksberg, og Lisa må vælge. Skal hun holde fast i sine egne og forældrenes fortielser, eller er tiden kommet til at stå ved den hun er? Efter Carls død er båndet til deres voksne søn blevet stærkere. Kan hun holde til at kappe det, hvis hun tager sin fortid på sig.

Medgift af Lotte Garbers
Medgift af Lotte Garbers

Hvem lyver for hvem og om hvad? Og betyder det noget? Kan man være venner, ægtefæller, elske hinanden, hvis man har hemmeligheder eller lyver for modparten?

Jeg har hørt, at sex ofte er en del af Lotte Garbers bøger ( ja, jeg har desværre endnu ikke læst andre af Lotte Garbers), det er dog ikke tilfældet i Medgift. Det er mere et familiedrama, en historie om relationer, sorg og ikke mindst om at føle sig nødsaget til at skjule en del af sig selv, fordi man er bange for omgivelsernes reaktioner og fordomme. Jeg tænker, at der er rigtig mange mennesker, der desværre er i den situation.

Medgift har ikke et voldsomt stort persongalleri, så det er let at bevare overblikket. Lisa, som er parterapeut er hovedpersonen – omkring hende er hendes søn Simon, venner og kolleger. Man kan ikke undgå at føle empati og forståelse for Lisa og den situation hun står i, men alligevel er der et eller andet som gør, at jeg nok ikke er helt fan af hende.

Selvom Medgift ikke er en krimi, så er der flere overraskelser/twists i vente. Et enkelt havde jeg dog luret ret tidligt, men det gjorde ikke noget.

En lidt sjov og hyggelig detalje i Medgift er udskrifter af parterapikonsultationer. De er både til at grine og græde over, og viser også, at en parterapeut faktisk er et helt almindeligt menneske. Selvfølgelig skal man være så professionel som muligt, men hvem kan være det til perfektion?

Titlen Medgift passer perfekt, blandt andet i forhold til noget vil jeg ikke røbe, men i Lisas arbejde som parterapeut, så kommer vi omkring den medgift som alle tager med sig ind i et forhold, og som kan være med til at påvirke relationerne.

Medgift er skrevet, så der kan komme en 2’er, ikke Lotte?? Historien kan også sagtens slutte, hvor den gør – jeg vil dog elske at høre mere til Lisa, Simon og deres omgangskreds.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788772386911
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 309

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

 

2 thoughts on “Medgift af Lotte Garbers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *