5 stjerner, alpha forlag, Feel good/kærlighed, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

3 historiske romaner af Natasha Lester

Den australske forfatter Natasha Lester skriver historiske romaner.

Forfatterens første gennembrud var romanen Den franske fotograf, denne var også den første, som blev oversat til dansk. Efterfølgende er Den hemmelig arv og Huset på Rivieraen udkommet i Danmark.

Den franske fotograf af Natasha Lester
Den franske fotograf af Natasha Lester

Den franske fotograf er en gribende og fascinerende historie om den amerikanske model Jessica May, der rejser til Europa under 2. verdenskrig for at arbejde som fotojournalist. Fortællingen er baseret på den virkelige historie om Lee Miller, læs mere om Lee Miller: Art in America.

Den hemmelige arv af Natasha Lester
Den hemmelige arv af Natasha Lester

I Den hemmelige arv møder vi blandt andet den kvindelige pilot Skye Penrose, som blev en del af den britiske krigstjeneste. Det var ikke et job, der var let, hverken at få eller at udføre, når man var en kvinde. Bogen er baseret på beretninger fra kvindelige piloter og spioner, som kæmpede i 2. verdenskrig.

Huset på Rivieraen af Natasha Lester
Huset på Rivieraen af Natasha Lester

Huset på Rivieraen handler om nazisternes tyverier er kunstskatte under 2. verdenskrig. Vi følger den unge franske kvinde Èliane Dufort, som arbejder under tyskerne på Louvre. Hvad tyskerne ikke ved er, at Èliane forstår tysk og deler oplysninger med modstandsbevægelsen. Handlingen er baseret på grundig research af livet og heltene under krigen.

Nu kan det måske undre nogen, at jeg vælger en samlet anmeldelse af disse tre bøger? Grunden til det er, at jeg er sikker på, at hvis man synes om en af dem, så vil man kunne lide dem alle.

De tre bøger er super velskrevne, indlevende – og selvom de ikke hører til de tyndeste, så er de alligevel rimeligt letlæste. Men pas på, går man er i gang, er de svære at lægge fra sig igen.

Udover at have det til fælles, at de alle handler alle om 2. verdenskrig, så er de også ret ens opbygget med et historisk og et nutidigt spor, som så selvfølgelig mødes. Selvom det er historiske romaner, som foregår i en af historiens mest dystre perioder, så er alligevel også varme, rørende og til tider sørgelige kærlighedshistorier.

Det er bøger om krig, mod, kærlighed, venskaber, medmenneskelighed og stærke kvinder i en mandsdomineret tid.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Hvis man kan lide fiktive bøger om 2. verdenskrig (nogle baseret på virkelig hændelser), så kan anmeldelser af andre læses her. Freya har også samlet en stak her, som hun har læst – dog ikke anmeldt.

Den franske fotograf
Forlag: alpha forlag (tidl. Strawberry)
ISBN: 97887772390024
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: The French Photographer
Oversætter: Ulla Lauridsen
Sider: 475

Den hemmelige arv
Forlag: alpha forlag
ISBN: 97887772390291
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: The Paris Secret
Oversætter: Lisbet Kjær Johansen
Sider: 475

Huset på Rivieraen
Forlag: alpha forlag
ISBN: 97887772390666
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: The Riviera House
Oversætter: Ulla Lauridsen
Sider: 491

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “3 historiske romaner af Natasha Lester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *