5 stjerner, Krimi/spænding, Mofibo Originals, People's, Tine f. 1973

Station Z af Jakob Melander

Station Z af Jakob Melander er den 2. bog i krimitrilogien om profiler Sigga Freitag og politiassistent Christian Porsing. Den første bog hedder Jeg er Sarons rose.

Jeg har læst det meste af den trykte bog, men jeg har også nået at lytte til lidt af lydbogen på Mofibo. Lydbogen er indlæst af Martin Greis-Rosenthal.

Station Z er en Mofibo Original. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo. Bogen udkom samtidigt på tryk, lyd- og e-bog.

Fra forlagets beskrivelse:

“Christian Porsing er rejst til Berlin for at hjælpe Sigga Freitag med hendes næste bog – og for selv at lære at læse de mentale spor på et gerningssted. En dag bliver han opsøgt af en svensk journalist, der beder om hjælp til at finde pigen Ineke, der blev bortført som 9-årig i 2012. Nu er et brev, angiveligt skrevet for ganske nylig og af pigen selv, dukket op på en legeplads i en forstad til Göteborg.

Da Christian og Sigga ankommer, indleder svensk politi en række razziaer i byens betændte underverden, og snart er byen på kogepunktet. Christian og Sigga må kæmpe med et genstridigt politi, en sensationslysten presse samt finde ud af, hvem og hvad de er for hinanden, hvis de skal finde Ineke i tide.

Kan Christian kan få styr på sine følelser inden selvtægt og offentlig lynchning bliver dagens orden? Og hvad betyder den skygge, der synes at følge Sigga, hvor hun går og står?”

Billede af: Station Z af Jakob Melander
Station Z af Jakob Melander

Yes, så var der gensyn med Christian og Sigga. De har begge nogle interessante og spændende personligheder – og noget med sig i bagagen, som vi også kommer omkring og som giver historien et ekstra lag. For mig er dette en stor del af historien, og derfor vil jeg anbefale, at man læser Jeg er Sarons rose inden denne, så man får det hele med.

På nogle enkelte punkter er Station Z en ret nordisk krimi, men det er en barsk krimi, og man skal være klar på en brutal og uhyggelig historie. Jeg synes, at handlingen er lidt “langsommere” og mindre blodig end forgængeren, men stadig grusom og ond.

Station Z har tråde til både Tyskland og Sverige, blandt andet er bandekriminalitet i Gøteborg et omdrejningspunkt – og mon ikke, det er et emne, som flere har hørt om i denne tid?

Selvom jeg normalt ikke er til historier, hvor der indgår de lidt mere overnaturlige evner, så synes jeg alligevel ikke, at Sigga og nu Christians evner til at læse mentale spor på gerningssteder fylder så meget, at det tager overhånd. Måden, disse evner bliver beskrevet på, virker både troværdige og overbevisende.

Station Z har et spændende plot med flere overraskelser undervejs. Jeg kan godt lide inddragelsen af/fortællingen om Sachenhausen og Station Z, det passer perfekt til plottet. Jeg har læst en del om 2. verdenskrig, kz-lejre mv. Men jeg har aldrig tidligere hørt om Station Z. Hvis man har det som jeg, så kan man læse lidt om Station Z på 2verdenskrig.dk.

Et citat fra bogen s. 61: “Bag den vestlige mur lå Station Z, – Z, det sidste bogstav i det tyske alfabet og således den sidste station i fangernes liv, et limbo før døden – det sted, hvor SS havde eksperimenteret med de mest effektive aflivningsmetoder.”

Jeg tænker, at ovenstående i kombination med hårrejsende forbrydelser og grusommer gerningsmænd, siger lidt om, at Station Z ikke er en hyggefortælling?

Der er rigtigt mange krimier, der som Station Z handler om blandt andet selvtægt, bortførelser og bandekriminalitet, men Station Z er ikke lige som “alle andre”.  Og så: Jakob Melander, hvornår er den sidste bog klar??

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine
5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
Udgave: 2022
Sider:402
Bog: ISBN: 9788772387772
E-bog Mofibo Original: ISBN: 9789180351621
Lydbog Mofibo Original: ISBN: 9789180364348
Indlæser: Martin Greis-Rosenthal
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Station Z af Jakob Melander

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *