2 stjerner, 3 stjerner, Gyldendal, HarperCollins Nordic, Krimi/spænding, Tine f. 1973

3 krimier – 2-3 stjerner

[reklame]

Fordi jeg altid prøver at vælge bøger, som jeg regner med at kunne lide, så sker det ikke så ofte, at jeg slet ikke bryder mig om det, jeg læser. Men sommertider sker det alligevel…

De tre krimier, som jeg har valgt i dag, giver jeg 2-3 stjerner.

Som i mine andre lignende indlæg er omtalerne korte – spørg, hvis I vil vide mere.

Billede af: Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith
Det blæksorte hjerte af Robert Galbraith

Det blæksorte hjerte er 6. del i krimiserien om Cormoran Strike. Serien er skrevet af Robert Galbraith, som er pseudonym for J.K. Rowling.

Plottet i Det blæksorte hjerte tager udgangspunkt i drabet på medskaberen af den berømte kulttegneserie, Det blæksorte hjerte. Det er en mørk, dyster og uhyggelig historie, men den er aaaaalt for lang. Den er på over 1000 sider, hvilket i sig selv havde været ok, hvis plottet havde kunne bære det. Derudover både læse og lyttede jeg – der er virkelig mange chatdialoger, som overhovedet ikke egner sig til oplæsning. Det eneste positive, som jeg fik ud af den meget lange historie var at møde Strike og Robin igen.

Privatdetektiver, London, internet, identitetstyveri, familie, mord

Billede af: 2 af 6 stjerner /Tine
2 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gyldendal
ISBN:
Bog: 9788702372823
E-bog: 9788702372830
Lydbog: 9788702372847
Indlæser: Henrik Hartvig Jørgensen
Oversætter: Agnete Dorph Stjernfelt
Originaltitel: The Ink Black Heart
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 1067

Billede af: Manden i huset af Susanne Staun
Manden i huset af Susanne Staun

Manden i huset af Susanne Staun er 1. del i en thriller-serie om små og store forbrydelser i provinsen.

Lise leder desperat efter sin 14-årige datter Ditte, som er forsvundet efter en fest i mystisk hus. Festen fandt sted i et hus som Lise i mange år har været meget fascineret af.

Det er hårrejsende historie, men den fængede mig desværre slet ikke. Jeg havde også svært ved at slippe flere lidt for mærkelige tilfældigheder, fx. at det pludselig er en af Dittes klassekammerater, som bor i huset – og at det mystiske hus ligger for enden af en ret lang blind vej, men alligevel kommer man lige forbi.

Bogen er lille og meget letlæst, den er på blot 158 sider. Jeg må erkende, at længden var den eneste grund til, at jeg læste bogen færdig. Dog vil jeg fremhæve en makaber og grufuld slutning, som jeg ikke havde set komme.

Hævn, selvtægt, familierelationer

Billede af: 2 af 6 stjerner /Tine
2 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702327724
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 158

Flammernes by af Don Winslov
Flammernes by af Don Winslov

Flammernes by af Don Winslov er 1. del af en trilogi. På bagsiden står der: “En eksplosiv krimisaga om de irske og italienske forbrydersyndikater i Amerika op gennem den sidste del af det 20. århundrede.” Hvis nu, at jeg havde sat mig lidt ind i – og ikke mindst læst bagsideteksten, så havde jeg slet ikke læst bogen. Jeg er simpelthen ikke til bøger om gangstere. 

Bogen er dog velskrevet med gode miljøskildringer – og den er både spændende og intenst for de rette læsere.

Gangstere, hævn, familie, USA, 80’erne, venskab, forræderi

Billede af: 3 af 6 stjerner /Tine
3 af 6 stjerner /Tine

Forlag: HarperCollins Nordic
ISBN: 9788771919097
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: City on Fire
Oversætter: Merete Rostrup Fleischer
Sider: 363

_
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “3 krimier – 2-3 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *