4 stjerner, alpha forlag, Gutkind Forlag, Krimi/spænding, Modtryk, People's, Tine f. 1973

4 krimier – 4 stjerner

[reklame]

I dag vil jeg anbefale 4 krimier, som alle får 4 stjerner. En engelsk, en finsk, en norsk og en dansk.

Som i mine andre lignende indlæg er omtalerne korte – spørg, hvis I vil vide mere.

Det brændende blad af Katrine Engberg
Det brændende blad af Katrine Engberg

De fleste kender nok Katrine Engberg for krimiserien om Kørner og Werner. Det brændende blad er 1. del i en ny krimiserie om politikvinden og privatdetektiven, Liv Jensen. Det brændende blad har tråde til Katrine Engbergs egen historie.

Det en krimi, som foregår på tværs af tid og sted fra 2. verdenskrig til nu – og fra København til Vestjylland. Plottet er rigtig spændende, men med mange forskellige tråde og nogle steder kan det godt virke lidt for “tænkt” – eller lidt for pudsigt, som tingene kan passe sammen. Uanset, så glæder jeg mig til den næste bog i serien, Det brændende blad er en fin start på en ny serie.

Jødeforfølgelsen, samfundsforhold, familie, identitet, mord, 2. verdenskrig

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: alpha forlag
ISBN: 9788772390369
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 451

Jagtselskabet af Lucy Foley
Jagtselskabet af Lucy Foley

Hvis man har læst Gæstelisten af Lucy Foley, så ved man, hvad man går ind til, når man åbner for Jagtselskabet. Opbygningen, plottet og stemningen i de to bøger er ret ens. Plottets omdrejningspunkt er et lille lukket selskab på et afsidesliggende sted i Skotland – og i dette afsondrede miljø sker der et mord! Der er lidt domestic noir over historien. Jeg synes, at der er lidt mere uhygge i denne – og jeg må nok indrømme, at jeg synes, at den er bedre end den forrige. (Det er Klara, som har skrevet anmeldelsen af Gæstelisten).

Mord, hemmeligheder, venner eller måske ikke, løgne, Skotland

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788772389950
Originaltitel: The Hunting Party
Oversætter: Peter Breum
Udgave: 1. udg. 2022
Sider: 414

Sag 1569 af Jørn Lier Horst
Sag 1569 af Jørn Lier Horst

Sag 1569 er 4. og sidste del af norske Jørn Lier Horsts cold case-kvartet. I 1999 bliver en 17-årig pige dræbt på vej hjem fra arbejde – sagen bliver opklaret og lukket. Men William Wisting modtager et brev, der kunne tyde på, at sandheden måske ikke kom frem dengang.

Jeg er vild med William Wisting – han er både empatisk og sympatisk, og det er altid nogle spændende sager, han beskæftiger sig med. Plottet er spændende, bogen er velskrevet og fængende. Jeg har kun læst den første bog i denne kvartet, men jeg kunne sagtens følge med i denne alligevel.

Cold cases, skyld, mord, efterforskning, Norge

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Modtryk
ISBN: 9788770074520
Udgave: 1. udg. 2021
Originaltitel: Sak 1569
Oversætter: Rolf Stavnem
Sider: 379

Ondskabens net af Max Seeck
Ondskabens net af Max Seeck

Ondskabens net af finske Max Seeck er efterfølgeren til krimien Den trofaste læser. I Helsinki forsvinder to influencere, deres forsvinding trækker tråde til et stort og hemmeligt netværk, som ser ud til at kommunikere via Instagram. Efterforskningen bliver draget ind i en verden af mørke hemmeligheder, hvor der er nogen, der vil gøre alt for at holde disse skjult. Den verden vi møder er barsk, grufuld og emmer af ondskab.

Jessica Niemi, som er på sagen, har en spændende, gådefuld og ret kompleks personlighed. Hun har, som vi kender fra andre krimier, en del med sig i bagagen, hvad vil jeg ikke røbe, da det også er en del af historien.

Hvis man er til dystre og til tider ret blodige krimier, kan jeg kun anbefale denne serie af Max Seeck. 3. del, Zetterborg sagen er udkommet.

Influencere, vold, ondskab, mord, efterforskning, Finland

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Gutkind Forlag
ISBN: 9788743400752
Udgave: 1. udg. 2022
Originaltitel: Pahan verkko
Oversætter: Siri Nordborg Møller
Sider: 489
___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

3 thoughts on “4 krimier – 4 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *