4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Mellemgaard, Tine f. 1973

Vitus’ forunderlige fortællinger – min mærkelige mor af Bente Aalling Skovgaard

Børnebogen Vitus’ forunderlige fortællinger – min mærkelige mor er skrevet af Bente Aalling Skovgaard

I efteråret 2022 opdagede jeg, at der var kommet en bog om AMC – faktisk er historien ikke specifik om AMC, men det vidste jeg ikke dengang.

AMC=Arthrogryposis multiplex congenita er det fysiske handicap vores yngste søn har, derfor fangede bogen min opmærksomhed. For et års tid siden var der en dreng til fodbold, der beskrev vores søn, som drengen med dinosaur-armene – jeg/vi havde aldrig før hørt det eller tænkt sådan, og jeg kan ikke komme uden om, at vores søn blev ked af det. I denne bog bliver Vitus’ mors arme beskrevet som t-rex-arme, fordi de er korte – forsiden har netop en illustration, som matcher beskrivelsen og gjorde mig ekstra nysgerrig. Mere om AMC på Solbakkensnet.

Vitus’ forunderlige fortællinger – min mærkelige mor af Bente Aalling Skovgaard
Vitus’ forunderlige fortællinger – min mærkelige mor af Bente Aalling Skovgaard

I bogen møder vi Vitus, som er 6 år. Han er jeg-fortæller og fortæller historien om at have en lidt mærkelig eller anderledes mor. Vitus mor er handicappet. Men hvad betyder det egentlig i hverdagen? Hvordan kan man have børn og samtidig være fysisk udfordret? Det får vi en god forklaring på i denne historie, for Vitus mor er egentlig ret cool, hun kan de fleste af de ting, som andre forældre kan – hun gør dem blot på en anderledes måde, hvor mund og fødder må i brug. Fx kan Vitus mor holde højtlæsningsbogen med fødderne – og løfte med munden, og så er der lige det med at skifte ble…

Vitus’ forunderlige fortællinger er en skøn bog om en hverdag med en mor med handicap. Jeg/vi er ret glade for, at der især er fokus på at have et handicap i ”overkroppen”, da blikket ofte bliver vendt mod brug af kørestole mv.

Det er en bog for børn – jeg tænker, at den med formidling egner sig til børn fra 5-6 år. Bogen vil været et godt udgangspunkt for samtaler om at være anderledes/handicappet – og måske især at give børn et perspektiv på det at have en familie, der ikke er helt som alle andres.

Forfatteren Bente Aalling Skovgaard har førstehåndskendskab til dette område, da hun selv har AMC. Bente kan følges på Instagram.

Illustrationer af Mathilde Gotthardsen.

4 af 6 stjerner /Tine
4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Forlaget Mellemgaard
ISBN: 9788775753710
Udgave: 2022
Sider: 28

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.

1 thought on “Vitus’ forunderlige fortællinger – min mærkelige mor af Bente Aalling Skovgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *