Børnebøger, Freya f. 2006, Øvrige forlag

Kaptajn Underhyler: Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb af Dav Pilkey

Kaptajn Underhyler: Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb (og bagefter gør de lige så onde zombie-nørder det samme) af Dav Pilkey. – 3. del af serien.

Bogen handler jo mest om de to drenge, som hedder Otto og Jimmi, som meget tit laver ballade. Men de laver ikke kun ballade, de laver også tegneserier om Kaptajn Underhyler. Men Otto og Jimmi forstår stadig ikke, hvorfor at når at hr. Knold hører en knipselyd, så bliver han til kaptajn-underhyler. Men en dag så landede der et rumskib på skolens tag. Ingen havde lagt mærke til det. Dem inde i rumskibet hed Zorx, Klax og Camilla og deres plan var at erobre verden. Næste dag havde de natur og teknik og selvfølgelig lavede Otto og Jimmi sjov med natur- og tekniklæreren. De sagde kattelyde. Natur- og tekniktimerne plejede at være kedelige, men ikke i dag, for i dag skulle de lave et vulkanforsøg med eddike og bagepulver. Da timen var slut sagde Jimmi: tænker du det samme som mig og ja det gjorde Otto. Deres plan var at lave en snydeopskrift. De skrev alt det man skulle bruge for at lave kagen. Og så gik de i smug hen og hængte opskriften på døren ind til køkkenet. Da kantinedamerne kom tilbage, så så de opskriften på døren. De tænkte, at de ville lave kage til hele skolen, fordi der stod HR. KOLDS FØDSELSDAG I DAG, så derfor ville de overraske ham. Men selvfølgelig havde Jimmi og Otto lavet ballade igen. Da kantinedammerne havde puttet alt i undtagen eddike, var de snart klar til at bage den, men da de så puttede eddike i eksploderede det. Hele skolen blev dækket til med grøn slim, så gik kantinedamerne hen til skoleinspektørens kontor og sagde, at de var ved at blive rigtig sure på drengene Otto og Jimmi. Kantinedamerne vidste godt, at det var Otto og Jimmi men hr. Knold ville have et bevis, men til sidst kunne han godt se, at det kun kunne være dem. Men kantinedamerne var ikke kun sure fordi at drengene havde snydt dem, men også fordi at de laver tegneserier om hvor dårlig deres mad er, så de sagde op. Nu var hr. Knold sur på de to irriterende drenge fordi, de nu havde gjort så kantinedamerne sagde op. Men i det samme kom Zorx, Klax og Camilla klædt ud som kantinedamer de lod som om, de var helt almindelige kantinedamer og ville søge et arbejde. De fik jobbet.
Efter det ville de to frække drenge ned og bytte bogstaverne om på menuskiltet, men da de kom derned så troede de, at der allerede havde været nogen og bytte rundt på bogstaverne. Da alle børn og lærere gik ind, så så rumvæsnerne helt almindelige ud, men da de gik ud igen, så så de helt anderledes ud. Efter at de havde fundet ud af, at de var nogle fra rummet, så var der nogle der knipsede så hr. Knold blev til HAM-DU-NOK-VED. Kaptajn Underhyller, Otto og Jimmi løb ud fordi alle mennesker på skolen var blevet til onde zombie-nørder og de var efter dem. Kan de tre helte mon redde hele verden?

Kaptajn Underhyler: Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb af Dav Pilkey
Kaptajn Underhyler: Kantinedamerne fra det ydre rum går til angreb af Dav Pilkey

Jeg synes, det er smart fundet på at lave vend-o-Rama (læs bogen og find ud af, hvad det er) det er en af de ting som gør bogen rigtig god. Den anden ting er, at den er ikke for lang eller for kort altså det ville blive kedeligt, hvis den tog en evighed at læse og hvis den var for kort ville det nok ikke være spændende, fordi at så ville man heller ikke få så meget at vide/læse. Så længden er lige som den skal være. Jeg synes også, at den er god, fordi der er ikke så mange personer at huske på, for hvis der var så mange, kunne det være at man helt glemte, hvem der var hvem. Jeg glæder mig til at læse den næste bog, fordi jeg håber, at den lige så sjov og spændende. Bøgerne er også spændene, fordi de handler ikke om det samme. Vil du gerne læse en sjov bog, så læs en af Kaptajn Underhyler-bøgerne.

Forlag: Sesam
ISBN: 9788711092286
Sider: 134

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *