Fantasy/science fiction, Gyldendal, Klara f. 2003

Dæmonernes by af Cassandra Clare

Dæmonernes by af Cassandra Clare – 1. del af Dødens instrumenter

Teenageren Clary Fray befinder sig en aften på et diskotek i New York. Der bliver hun vidne til mord. Men mærkeligt nok er hun den eneste, der kan se morderne. I løbet af kort tid ændrer Clarys liv sig for alvor. Hendes mor bliver kidnappet og Clary står pludselig til møde med en dæmon. Hun bliver trukket længere og længere ind i en fuldkommen fremmed verden. I den verden lærer hun om skyggejægerne som har viet deres liv til at bekæmpe dæmoner. Og hun lærer om feer, varulve vampyrer og warlocks også kaldt de underjordiske. Samtidig prøver hun på at finde ud af, hvorfor hun er en af de få, som kan se det verden virkelig gemmer.

Jeg læser Dæmonernes by en dag med rigtig godt vejr.
Jeg læser Dæmonernes by en dag med rigtig godt vejr.

Dæmonernes by er yderst spændende bog. Bogen fangede mig fra første side til sidste. Den blev ikke på noget tidspunkt kedelig. Der kommer hele tiden nye ”spørgsmål” og bogen tager en helt anden drejning end jeg havde forventet.

Bogens hovedperson Clary kan jeg rigtig godt lide. Hun er stædig og er fuld af handlekraft. Men derimod kunne jeg ikke så godt lide Jace til at begynde med. Han er en karakter, der også fylder ret meget. Han er arrogant og er lidt for selvsikker. Men han er til gengæld også sjov og modig. Og jo længere jeg kom ind i bogen, jo bedre begyndte jeg at kunne lide ham.

På forsiden af den udgave af bogen vi har står der, at Stephine Meyer forfatteren til twilight-serien er vild dødens instrumenters univers. Og jeg er helt enig! Det fik mig også til at spekulere over, hvilken en af de to serier jeg bedst kan lide, selvom deres univers ikke er helt det samme. Det blev så Dødens instrumenter. Den har bare noget Twilight-serien ikke har. For eksempel kan jeg rigtig godt lide at ideen med runer. En rune til at helbrede, en rune til at åbne døre med, osv. Hele historien hænger egentlig bare meget godt sammen. Så jeg vil med høje forventninger give mig til at læse bog nr 2 – Den tavse by.

Forlag: Borgens Forlag
ISBN: 9788721034863
Sider: 448
Udgave: 2 udg. 2. opl. 2010

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *