3 stjerner, Gyldendal, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Naboparret af Shari Lapena

Naboparret af Shari Lapena

Naboparret er Shari Lapenas første thriller – og hendes første bog udgivet på dansk. Den falder inden for domestic noir-genren.

Bagsidetekst:
Hvor godt kender du egentlig din nabo, din partner – eller dig selv?

Din nabo sagde, at du ikke skulle tage din baby med til middagen. Ikke noget personligt, hun kunne bare ikke holde ud at høre hende græde. Din mand sagde, at du skulle slappe af. I var jo lige inde hos naboparret, og babyalarmen var tændt.

Din datter sov sidste gang, du kiggede til hende. Men nu, hvor du løber op af trappen i det dødstille hus, er dit værste mareridt blevet til virkelighed. Hun er væk.

Du har aldrig ringet til politiet før. Nu er de i jeres hus. Hvem ved, hvad de kommer til at finde…

Parret Anne og Marco er inviteret til fødselsdagsmiddag hos deres naboer. Barnepigen melder afbud i sidste øjeblik, men Anne og Marco bestemmer sig, efter lidt overtalelse fra Marcos side, til at lade deres seks måneder gamle datter, Cora være alene hjemme. De tager en babyalarm med – og skiftes til at se til hende hver halve time, men da de kommer hjem et godt stykke efter midnat, er Cora sporløst forsvundet. Mistanken falder hurtigt på forældrene! Men er det nu også dem, der er de skyldige?

Naboparret af Shari Lapena

Naboparret er meget letlæst, rimeligt enkelt sprog, et smalt persongalleri, så der ikke er mange at holde styr på og kun ganske få tilbageblik, så man følger en lige tidslinje. Den tog ikke lang tid at læse – og selvom jeg ikke synes, at bogen hører til i toppen af domestic noir-bøger, så er den spændende nok til at man bliver nødt til at vide, hvad der sker med Anne, Marco og Cora.

Jeg savner nogle tydeligere personer, jeg synes ikke, at de er vildt godt beskrevet, og jeg kan ikke rigtigt se/føle dem, mens jeg læser. Det skal dog også siges, at jeg lige har læst en anden bog, hvor der virkelig var gjort noget ud af personskildringerne, så måske sammenligner jeg for meget.

Umiddelbart fangede bogen rigtig godt lige fra start – og jeg synes, at plottet er ganske spændende og med en rimelig overraskende slutning, som jeg ikke helt havde forudset. Jeg synes dog, at en del af udviklingen undervejs er en smule for let at gennemskue og jeg føler lidt, at den ellers overraskende slutning er noget, der pludselig er blevet fundet på og ikke noget plottet er “født” med.

Men når alt dette er sagt, så er det en fin bog, som jeg er sikker på vil glæde mange af de læsere, som er vilde med Kvinden i toget, Kvinden der forsvandt mf.

⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Gyldendal
ISBN:9788702211290
Udgivelse: 2016
Sider: 302

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *