5 stjerner, Krimi/spænding, Modtryk, Tine f. 1973

Maestro af Geir Tangen

Maestro af Geir Tangen

Ny norsk krimi, som udkommer ved Modtryk d. 31. januar 2017.

Kender I det, at man læser en vildt god bog og man ikke har lyst til at bogen slutter – så man trækker tiden med små overspringshandlinger? Sådan havde jeg det med denne nye krimi.

Maestro er Geir Tangens debutbog – en krimi der foregår i Haugesund i Norge. Bogen er den første i en trilogi. Serien handler om efterforskeren Lotte Skeisvoll og journalisten Viljar Ravn Gudmundsson.

Viljar modtager en anonym mail, en ganske mystisk mail med en forudsigelse om et drab. Han tager ikke denne mail særlig alvorligt, men videresender den dog til politiet. Forudsigelsen viser sig at holde stik. Mens Viljar bliver afhørt af politiet om mailen/drabet modtager han en ny forudsigelse pr. mail! Lotte Skeisvoll bliver sat på sagen, og nu starter et kapløb for at standse morderen, før flere af hans forudsigelser bliver opfyldt. Deres første gennembrud bliver, da det viser sig, at drabene har en del ligheder med mordscener i kendte krimier, men hvordan kan det lade sig gøre, at morderen hele tiden ved hvad der skal ske og hvordan kan forudsigelserne bliver opfyldt så præcist.

Maestro af Geir Tangen

Hvor jeg trængte til en god krimi. Jeg begyndte på den i går aftes og har læst den færdig her til aften. Den holdt mig fanget fra start til slut, så jeg sad helt åndeløs til sidst. Handlingen i Maestro strækker sig over en enkelt uge i 2014 med tilbageblik til 2010. Det er vildt, hvad der kan ske på en uge!

Der er et fint persongalleri, som bliver introduceret løbende, så det er rimelig let at holde styr på rollerne. Personbeskrivelserne er gode, så man helt kan se og høre de forskellige personer for sig. Jeg er ikke helt vild med spring frem og tilbage i tiden, men synes at det virker meget fint i denne fortælling, der er en ganske god sammenhæng. Ind i mellem er der også et kapitel set fra morderens side, det virker også godt og gør én rigtig nysgerrig efter, hvem der mon gemmer sig bag teksten. Kapitlerne er forholdsvis korte, så det er jo fristende lige at snuppe et mere.

Den er super godt skrevet, i begyndelsen synes jeg også, er der er så sjove kommentarer, at det kalder smilet frem. Men efterhånden som historien udvikler sig, så forsvinder det sjove – meget passende – eller også bliver jeg bare så opslugt af den barske historie, at jeg ikke ser det sjove længere, men derimod sidder med rejste nakkehår og tilbageholdt åndedræt.

Jeg glæder mig afsindigt til at læse de næste to bøger i serien. Denne er i hvert fald anbefalelsesværdig og jeg tænker, at den vil begejstre læsere, som godt kan lide fx Jo Nesbø.

⭐⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Modtryk
Udgives: 31.01.17
ISBN: 9788771467284
Sider: 365

5 thoughts on “Maestro af Geir Tangen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *