4 stjerner, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Efter stormen af Linda Castillo

Efter stormen af Linda Castillo

Efter stormen er den 7. bog i serien om den tidligere amishpige Kate Burkholder, som nu er politichef i Painters Mill, Ohio. Painters Mill ligger i et stort amishsamfund.

Fra bagsideteksten:
Efter en tornados rasen i den lille flække Painters Mill i Ohio, dukker der menneskeknogler frem mellem resterne af en gammel lade. Politichef Kate Burkholder får tildelt den tvivlsomme opgave at få knoglerne identificeret.

Knoglerne har ligget længe og viser sig at være nøglen til en 30 år gamle sag, som fører Kate Burkholder langt ind i det amishsamfund, hun engang tilhørte. Da Kate selv bliver truet på livet og angribes der, hvor hun er allermest sårbar, bliver det tydeligt, at nogen i den ellers så venlige og fredselskende sekt ønsker, at hun skal stoppe sin efterforskning – og de er villige til at gå langt for definitivt at begrave fortidens synder.

I en prolog hører man om, hvordan en lille pige i 1985, ser en ung mand miste livet på en amishgård. Efter dette hopper vi frem i tiden, hvor Kate og hendes kæreste John Tomasetti besøger Kates familie, som er amish. Besøget bliver dog afbrudt at en voldsom tornado, som rammer Painters Mill. Kate må hjælpe borgerne i hendes politikreds og redder blandt andre en lille pige ud af en totalskadet husvogn. Den lille pige dør senere og Kate bliver anklaget for at forvoldt hendes død. Dette er dog kun optakten til det egentlig drama. Tornadoen har fået nogle gamle menneskeknogler frem i lyset. Kate går i gang med at identificere knoglerne og finde ud af, hvorvidt der ligger en forbrydelse bag. Ikke alle er lige begejstrede for dette – og de gør alt hvad de kan, for at Kate ikke skal løse gåden. Samtidig følger vi også Kate og John Tomasettis forhold, som ikke altid er lige let.

Efter stormen af Linda Castillo

Hele serien er super god, men jeg synes, at Efter stormen er en af de bedste. Jeg troede ellers, at jeg måske ville finde dem lidt ensformige, men jeg har slugt dem alle. Jeg synes, at er dejligt, at alle bøgerne har hver deres sag, som bliver afsluttet i den enkelte bog, men at man samtidig følger Kates historie med familien og John Tomasetti.

Det er spændende at høre om amishsamfundet og personskildringerne er super gode. Vi har besøgt et amishsamfund, godt nok ikke i Ohio, men jeg kan næsten se byer, gårde mv. for mig. Som i de andre bøger er alt ikke ren idyl og rosenrødt, hverken privat eller efterforskningsmæssigt, det er hårdt arbejde, sommetider ganske beskidt, barsk og virkelig sørgeligt. Det får bøgerne til at virke meget realistiske.

Jeg håber, at der kommer flere bøger i serien, og vil anbefale serien til alle, der er vilde med en god krimi. Efter stormen får fire stjerner af mig. Selvom jeg synes, at det er en af de bedste i serien, så er der bare nogle ting, der jo ikke er nye mere og noget der kommer til at virke som gentagelser.

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Hr. Ferdinand
ISBN: 9788793323575
Udgivelse: 2016
Sider: 382

2 thoughts on “Efter stormen af Linda Castillo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *