4 stjerner, Børnebøger, Øvrige forlag, Tine f. 1973

Vilkacis af Benni Bødker

Vilkacis af Benni Bødker

Vilkacis: Under en blodrød måne – bog 1.
Vilkacis: Ind i ulveskoven – bog 2.

Vilkacis er en frygtelig form for varulve. De er mere blodtørstige end de varulve, vi kender fra andre sammenhænge og helt uden nåde. Det er hård vinter og i Mikelis landsby kæmper ulve og mennesker om den sidste smule føde der er. Men den største fare for menneskene er vilkacis – og især for Mikelis og hans familie bliver mødet med dem skæbnesvangert.

Vilkacis er en gyser-serie for børn mellem 9-12 år. De to første bøger i serien udkom i december 2016. Den tredje Vilkacis: Dyret i mig forventes at udkomme i efteråret 2017. Serien er illustreret af Mårdøn Smet.

Vilkacis: Under en blodrød måne og Vilkacis: Ind i ulveskoven af Benni Bødker

Når jeg læser mit eget lille resume af bøgerne, så tænker jeg: “Er det virkelig børnebøger?” Men ja, det er børnebøger, men voksne kan helt sikkert også glæde sig over at læse dem sammen med deres børn. Sproget er rimeligt letlæst og de to første bøger har et lix-tal på 20 og 21.

Jeg har læst begge bøger højt for vores to børn 9 og 10 år. Vi synes alle, at det er nogle meget uhyggelig bøger, men det er de jo også skrevet til at være. Illustrationerne understøtter uhyggen på bedste vis, holdt i sort/hvid – og rødt, hvor der er blod. Det virker! Det er nogle barske illustrationer, men samtidig også virkelig flotte.

Bøgerne er skrevet, så børnene selv kan læse dem, dog synes vi, at det er lidt svært med nogle af navnene, da det ikke er navne børn kender, så det kan være lidt svært med udtalen. Derudover mangler vi (måske mest mig som voksen) lidt følelser, det er en meget barsk verden, hvor der sker mange modbydelig ting, men man hører ikke rigtigt så meget om, hvordan personerne i bøgerne oplever det.

Der er fart på og spændingen/gyset holder fra start til slut. Selvom vores børn aldrig har stiftet bekendtskab med gysergenren før, så var de begge vilde med bøgerne, og vi glæder os alle til at tredje del udkommer.

Vi vil anbefale Vilkacis-serien til alle børn, der godt kan lide et godt gys, både drenge og piger. Som sagt kan de læses af børnene selv, men egner sig helt sikkert også som højtlæsning.

⭐⭐⭐⭐/Freya, Jonas og Tine

Vilkacis: Under en blodrød måne af Benni Bødker
Forlag: Forlaget Corto
ISBN: 9788793107960
Udgivelse: 2016
Sider: 95

Vilkacis: Ind i ulveskoven af Benne Bødker
Forlag: Forlaget Corto
ISBN: 9788793102977
Udgivelse: 2016
Sider: 90

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *