3 stjerner, Krimi/spænding, Øvrige forlag, Tine f. 1973

Gray Mountain af John Grisham

Gray Mountain af John Grisham – engelsk udgave.

Samantha Kofer er advokat ved New Yorks største advokatfirma. Men pga. besparelser bliver hun fyret – desværre samtidig med mange andre. Men Samantha får muligheden for at arbejde som ulønnet advokat i et år ved et lille firma i Brady, Virginia, som tilbyder gratis advokathjælp til dårligt stillede. Samantha forlader bylivet i NY og flytter til Brady, som er en lille by med kun 2200 indbyggere. Brady ligger midt i et stort kulmineområde. Samantha har stort set aldrig været uden for Washington DC, hvor hun er vokset op – og NY hvor hun satsede på en karriere.

Samantha bliver hurtigt introduceret til en barsk og farlig virkelighed i kulindustrien. De firmaer der ejer mineselskaberne står ikke tilbage for noget for at tjene penge, og ofte bliver loven brudt og det koster både sygdom og menneskeliv. På trods af dette er befolkningen i området delt, nogle støtter mineselskaberne fordi de er ensbetydende med arbejde, men andre tager afstand fra dem både pga. deres hårde metoder, men også fordi deres form for minedrift har store konsekvenser for naturen.

Det bliver hurtigt farligt for Samantha at opholde sig i Brady – langt fra alle er vilde med, at der er kommet en ny advokat fra NY til byen, og de bryder sig endnu mindre om, at hun bliver venner med advokaten Donovan, hvis mål i livet er at vinde over mineselskaberne.

Gray Mountain af John Grisham

Jeg er en stor fan af Grishams bøger, og har ikke haft en eneste i hånden, som jeg ikke synes om. Men jeg må desværre erkende, at denne ikke lige var mig. Da jeg var ca. halvvejs tænkte jeg, at Gray Mountain var som at læse fx Juryen. Men så pludselig sker der noget, som jeg slet ikke havde forventet – og jeg fik håbet op igen, og den fangede også lidt igen. Men jeg synes, at den er for langtrukket og der sker bare ikke så meget, som jeg havde håbet.

Det gavner nok ikke, at jeg bare slet ikke er vild med Samantha Kofer – jeg synes, at hun virker for naiv og med for meget fokus på venner og byliv mv. Der bliver fortalt meget tydeligt, at hun stort set ikke har tid til noget ud over at arbejde, men alligevel sidder hun i Brady og savner alt hvad hun lavede efter arbejde… Og som uddannet advokat, så synes jeg at hun virker til at vide ufattelig lidt om livet. Ja, hun irriterer mig, og desværre ikke på den gode måde, og jeg kommer ikke til at holde mere af hende undervejs.

Men jeg er vild med at høre om forskellige områder af USA, om hvordan det er at bo der – og ikke mindst er det meget lærerigt at høre om minedriften, for det havde jeg absolut intet kendskab til – og hold op, hvor er det bare fjernt fra vores lille pæne land med de mange love, der beskytter naturen.

Hvis ikke jeg havde læst andre af Grishams bøger, ville jeg måske have synes bedre om den. Jeg forventede noget mere/noget andet – og derfor bliver det kun til 3 stjerner denne gang, og de er ret små…

⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Hodder
ISNB: 9781444765656
Udgivet: 2014
Sider: 497

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *