4 stjerner, Krimi/spænding, Lindhardt og Ringhof, Tine f. 1973

Kemikeren af Stephenie Meyer

Kemikeren af Stephenie Meyer

Kemikeren, som i romanen går under flere forskellig dæknavne, har været ansat af den amerikanske regering, i en afdeling, som er så hemmelig, at kun dem der arbejder for den, kender til den. Nu er Alex, som er det navn, som bliver brugt længst, på flugt fra hendes tidligere arbejdsgiver, som har prøvet at dræbe hende ind til flere gange, da de mener hun har en viden om noget hun ikke burde vide.

For at redde sig selv og for at kunne leve uden for farezonen igen, beslutter Alex sig for at arbejde for den hemmelig afdeling en sidste gang. Men er det nu sikkert for hende – eller bringer hun sig selv i yderligere fare?

Kemikeren af Stephenie Meyer

Jeg har glædet mig rigtig meget til at læse Kemikeren. Men i ventetiden læste jeg flere anmeldelser af bogen, og blev noget i tvivl om, hvilken læseoplevelse der var i vente. Jeg synes at have læst, at det er en krimi – men på forsiden står der thriller og det synes jeg passer bedre. Men jeg synes, at action-roman havde været bedst, hvis det havde været et begreb, der blev brugt. Selvom der selvfølgelig er et spændingsplot – som skal løses, så synes jeg næsten, at selve det at leve på flugt og gemme sig fylde mest. Og spændingen i disse scener synes jeg er ganske gode, man sidder helt åndeløst og venter på, om det mon er NU at fjenden dukker op.

Der har sneget sig en kærlighedshistorien ind i fortællingen – og i begyndelsen var jeg ikke så vild med det, jeg synes at det var for tyndt og alt for tydeligt, hvad der var i vente. Men undervejs virker forholdet mellem Alex og Daniel ganske godt for historien, jeg er bare ikke ovenud begejstret for Daniel, han fremstår som en ganske fornuftig og klog mand, men laver så ting, som jeg synes er alt for naive i forhold til det. Til gengæld er der nogle fantastiske og seje hunde med i bogen – de er helt sikkert et stort plus for hele fortællingen, jeg er i hvert fald vild med dem.

Kemikeren fangede mig fra start – den er skrevet, så jeg blev vildt nysgerrig efter, hvad det her mon går ud på. Jeg har læst andre, der har skrevet, at den er noget tid om at fange, sådan havde jeg det slet ikke. Der er enkelte steder i bogen, hvor jeg synes, at den bliver en lille smule langtrukket, men i forhold til at det er en bog på knap 600 sider, så synes jeg slet ikke, at den virker lang – jeg læste den stort set uden pauser.

Kemikeren er meget langt fra Stephenie Meyers tidligere bøger, Twilight og The Host, men jeg synes, at hun har klaret det super godt, og jeg vil rigtig gerne læse mere fra hendes hånd i denne stil. Mon Kemikeren kunne blive til en (action)film?

⭐⭐⭐⭐/Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711566718
Udgivet: 2016
Sider: 593

1 thought on “Kemikeren af Stephenie Meyer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *