4 stjerner, Daniel f. 2001, Hr. Ferdinand, Krimi/spænding

Tankados kode af Dan Brown

Tankados kode af Dan Brown

Tankados kode handler om Susan Fletcher og David Becker. David er professor på et universitet, og Susan arbejder som kryptograf i NSA. En morgen ringer David til Susan og for at sige, at der er sket en nødsituation, og han skal med et fly senere på dagen til Spanien. Efter David lægger på, ringer Susans chef, Strathmore og siger til Susan at hun skal komme på arbejde nu, selv om det er lørdag, hvor der normalt ikke er nogle på arbejde.

Da Susan møder på arbejde er der ingen på stedet, og hun går op til Strathmore. Da hun kommer op på kontoret i Node 3, som er det område i NSA, der er for verdens bedste kryptografer, står Strathmore og venter. Han fortæller, at det var ham, der sendte David til Spanien, for at lede efter en ring, der har en kode indvendigt. En mand ved navn Ensei Tankado har den på sig.

Tankado har angrebet NSA med en ubrydelig kode, der har kræfter til at lægge alt information ud om NSA’S Transltr, som er en maskine der kan overvåge alle E-mails, SMS og telefonopkald og det er også den hurtigste maskine i verden til at bryde koder.

Transltr er ikke blevet offentliggjort, da den ikke ville blive taget godt imod af befolkningen, fordi de ikke gider have en maskine, der læser, hvad de skriver rundt omkring. Så det vil være en katastrofe for NSA, hvis Susan ikke får knækket den ubrydelige kode, eller David ikke får fremskaffet ringen som Takando har.

Og hvad vil der ske med NSA, hvis verden finder ud af at NSA har en maskine, der ser alt hvad folk skriver privat til hinanden?

Tankados kode af Dan Brown

Jeg synes, Tankados kode er god, fordi man følger de to hovedpersoner på deres rejse for at redde NSA fra en forfærdelig katastrofe. Men en ting Dan Brown godt kunne have gjort, var at skrive over hvert kapitel, hvilken person vi følger, så det er mere overskueligt.

Det er en realistisk fiktionsbog, der sagtens kunne ske i virkeligheden, og det er godt for historien, da man kan leve sig mere ind i den. Men cirka midt i bogen, synes jeg, at den begynder at blive virkelig forvirrende, fordi alting sker oven i hinanden. Samtidigt kommer der lige pludselig tre nye personer med i historien ud af det blå, og det gør den bare meget forvirrende, men ca. 10 kapitler senere bliver den lettere igen og man kan følge med så let som før.

Tankados kode har korte kapitler, hvor nogle af dem kun er på 10 linjer, og det hjælper bare bogen på en positiv måde, man føler at bogen er meget længere end den i virkeligheden er, bogen ”kun” er på 347 sider.

Jeg vil anbefale Tankados kode til alle der er interesseret i computere og/eller action-bøger. Jeg giver den 4 stjerner, da jeg synes den let at læse og den er spændende, men de 10 kapitler ca. midt inde i bogen trækker ned på den, så jeg synes 4 ud af 5 stjerner er en passende vurdering.

⭐⭐⭐⭐/Daniel

Forlag: Hr. Ferdinand
ISBN: 8791746124
Udgave: 1. udg. 2006.
Sider: 347

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *