4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Ib må ud og Se nu Do af Kirsten Ahlburg

Ib må ud og Se nu Do af Kirsten Ahlburg

Ib må ud er 5. del og Se nu Do er 6. del af Max 2, som er en lydret letlæsningsserie med ord på max 2 bogstaver af Kirsten Ahlburg.

I Ib må ud er det snevejr, og Ræven Ib må ud og skovle sne, men Ib falder i et hul – og skal have hjælp til at komme op, men er der mon nogen, der kan hjælpe ham?

Bogen er illustreret af Kirstine Lyngklip Svansø.

Se nu Do handler om Bo og Do, som gerne vil bage pandekager. Men uden voksenhjælp er det ikke helt let. Der er langt op til de ting der skal bruges. Do får mel ud over sig, og få æg på skoene. Mon det til sidst vil lykkes for dem?

Bogen er illustreret af Kim Dalsgaard.

forlagets hjemmeside kan man finde opgaver til bøgerne.

Ib må ud og Se nu Do af Kirsten Ahlburg.

Det er fantastisk, at man kan skrive historier med mening med ord, der max består af to bogstaver. Dvs. at alle ord har max én stavelse og er lydrette – og lydrette bøger er simpelthen geniale til begynderlæsere og børn, der har svært ved at få hul på læsningen. Der er også mange gentagelser af ord, så der er noget genkendeligt, hvilket letter læsningen. Begge bøger har et lixtal på 3 og et lettal på 7.

I Max 2-serien understøtter illustrationerne teksten i bøgerne, så man får en rigtig god historie ved at kombinere teksten og handlingen på billederne. Bøgerne er på den måde også rigtig gode til dialogisk læsning.

Jeg har læst bøgerne sammen med vores yngste søn, Jonas, som er 9 år, han kan endnu ikke læse, da han har udtale- og sproglige vanskeligheder, men han kan alfabetet og kan efterhånden også de fleste bogstavlyde, så bøger som disse er geniale, da han får en følelse af næsten at kunne læse en hel bog. Lige netop denne serie har heller ikke mange ord på hver side, og det hjælper med overblikket og han ikke mister lysten for hurtigt. Derudover er de indbundet, så det virker som en “rigtig” bog.

Vi havde lidt problemer med at Do er et navn, selv vores store børn, som så det, kunne ikke lige få det vendt rigtigt, men det er jo en mindre ting. Jonas som historierne mest henvender sig til, synes at de er gode – og vi skal helt sikkert læse de andre fra serien også. Jeg er sikker på, at Se nu Do og Ib må ud bliver godt slidte.

Serien Max 2 anbefales til alle, hvis børn er godt i gang med alfabetet og bogstavlydene – og som også gerne vil læse.

⭐⭐⭐⭐/Jonas og Tine

Ib må ud – 5. del af Max 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198489
Udgivet: 2017
Sider: 22

Se nu Do – 6. del af Max 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198496
Udgivet: 2017
Sider: 22

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *