5 stjerner, Daniel f. 2001, Fantasy/science fiction, Gyldendal

Kampen om tronen af George R. R. Martin

Kampen om tronen af George R. R. Martin

Kampen om tronen er 1. del af serien En sang om is og ild, den er filmatiseret som Game of Thrones sæson 1.

Kampen om tronen forgår på et kontinent ved navn Westeros, hvor der er én konge, der sidder på det, der hedder Jerntronen.

Der er også forskellige titler til forskellige folk, som fx lord, ridder, maester og m.v. Vi følger forskellige slægter, blandt andet Stark, Lannister og Targaryen osv.

Derudover er der også Nattevogterne, som vogter Muren, der er lavet af is, og skiller Westeros og det på ”den anden side” fra hinanden.

I starten af bogen bliver Lord Eddard Stark, som regerer Norden fra borgen Vinterborg, kaldt ned til Kongshavn, hvor han skal være kongens hånd. Man følger også Daenerys Targaryen som bliver gift væk som 14-årig. Men alt er ikke som det skal være i Westeros, og mørke kræfter søger til kontinentet.

Kampen om tronen af George R. R. Martin

Jeg vild med Kampen om tronen, fordi jeg synes at det er et fantastisk univers, hvor der altid er spænding. Kampen om tronen lægger godt op til de ting der skal ske, så man ikke føler at alting kommer ud af det blå luft, og historien har en rød tråd hele vejen igennem.

Man får en god fornemmelse af historien, fordi at universet er beskrevet så godt, at man føler man sidder på sidelinjen og hepper på sine yndlings personer.

Det  er det samme med tv-serien Game of Thrones som HBO har lavet ud fra serien En sang om is og ild, der er altid spænding, og man skifter hele tiden mellem lettelse og vrede, når man ser den – fordi de har gjort så meget ud af den.

Jeg synes selv, at tv-serien er lidt bedre end bogen, da den ikke er helt så langtrukket, og de har klaret filmatiseringen perfekt. En af de ting jeg elsker ved bogen er, at den er delt op i kapitler, hvor der står hvem kapitlet handler om. Jeg er også vild med, hvordan personernes karakterer er beskrevet, og hvordan de opfører sig. Når man læser bogen, føles det som man er i den verden.

Selvom jeg synes, at tv-serien er bedst, vil jeg stadig give Kampen om tronen 5 ud af 5 stjerner, og jeg vil anbefale den til alle der godt kan lide fantasy a la Ringenes Herre, og hvis man ikke er for at læse store tykke bøger, så se i det mindste tv-serien, som jeg også vil give 5 ud af 5 stjerner.

⭐⭐⭐⭐⭐/Daniel

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702131260
Udgave: 2. udg. 2012
Sider: 770

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *