4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Jeg må holde op med at blande mig! af Kirsten Ahlburg

Jeg må holde op med at blande mig! af Kirsten Ahlburg

Jeg må holde op med at blande mig er 7. del af Sara serien. Sara serien er en letlæsningsserie, som er skrevet i dagbogsform.

Saras forældre er skilt. Sara skriver, at hendes mor virker mere glad nu. Men hvorfor er hun det? Sara fortæller også, at hendes far skal have et barn med sin nye kæreste. Og hvad er der med Freja, som er Saras veninde? Freja er ked af det, og Sara vil gerne hjælpe, men lover ikke at sige noget til nogen…

Bogen er illustreret af Pernille Hinnerup Jensen.

Jeg må holde op med at blande mig! af Kirsten Ahlburg

Jeg må holde op med at blande mig er skrevet med korte kapitler, så den virker overskuelig. Lixtallet er 14. Freya, som er 10 år, men som også er en ret god læser, synes at bogen er meget let, og hun siger også, at det ville hun også have syntes for 1-2 år siden.

Vi har snakket om bogen, vi synes begge, at den er rigtig god. Den er som sagt let at læse, og med en fin overskuelig opdeling. Vi kan godt lide dagbogsformen. Måske vi mangler at kende forhistorien? Men selvom man ikke har læst alle bind i serien, synes vi godt, at man kan følge med. Sara har rigtig mange ting at tænke på – og det er jo nok ret realistisk, dog synes vi, at der er mange emner – også svære emner til en ret kort bog. For Freya, som er en god læser, virker det helt ok, men det kan måske godt virke overvældende, hvis man endnu er en ny læser. Det er dog alle meget relevante emner, som jeg ved er efterspurgte – både skilsmisse, forældres nye kærester, nye søskende og børn med problemer hjemme (Freja).

Jeg synes, at det er flot at man kan skrive en historie med så meget indhold med et lixtal på kun 14. Der er nogle fine illustrationer, som understøtter Saras fortælling godt. Illustrationerne er for mange også med til at lette læsningen. Samtidig er bogen indbundet og det giver en fornemmelse af, at man læser en “rigtig” bog, hvilket mange børn rigtig gerne vil. Det er en god pige-serie, som der helt sikkert at mange der vil blive glade for. Rigtig mange læsere vil kunne identificere sig med Sara, som er en ganske almindelig 10 årig pige.

8. del ligger og venter, og vi glæder os til at høre, hvordan det går for Sara og hendes familie.

⭐⭐⭐⭐/Freya og Tine

Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777196324
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 36

1 thought on “Jeg må holde op med at blande mig! af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *