2 stjerner, Krimi/spænding, Øvrige forlag, Tine f. 1973

Good Me Bad Me af Ali Land

Good Me Bad Me af Ali Land – Engelsk.

Annies mor er seriemorder. Da Annie bliver teenager melder hun sin mor til politiet. Men med det følger en retssag, hvor Annie skal vidne. Annie bliver anbragt ved en familie, hvor faderen er psykolog, han skal sammen med andre professionelle hjælpe med at gøre Annie klar til retssagen. Men selvom Annie bor ved en ny familie og har fået nyt navn, Milly – så er hendes mor jo stadig hendes mor – og stadig morder og i fængsel.

Good Me Bad Me af Ali Land

Good Me Bad Me bliver fortalt af Annie/Milly, altså set fra hendes synsvinkel. Annie fører også samtaler med sin mor – inde i sit eget hoved. Det var jeg lidt forvirret over i starten. Normalt kan jeg godt lide, at man følger handlingen direkte med en jeg-fortæller, men her synes jeg, at det blev noget ensformigt.

Som indledning er dette citat:

But the hearts of small children are delicate organs. A cruel beginning in this world can twist them into curious shapes.
Carson McCullers (1917-1967)

Og derefter begynder fortællingen:

Tilgiv mig, når jeg fortæller dig, at det var mig. Det var mig, der fortalte det.

Og lige det er tankevækkende og får mig til at tænke på, hvordan det må være at være barn af en kriminel?!

Da jeg læste om Good Me Bad Me, inden jeg købte den tænkte jeg, at det var et genialt plot, men desværre levede det bare slet ikke op til mine forventninger. Jeg synes, at den er langtrukket – og jeg sad hele tiden og tænkte, at NU måtte der ske noget – og jeg havde også en stærk formodning om, hvad der måtte ske…Og ganske rigtigt, det skete – men først så langt henne i bogen, at den sidste del indeholder “hele” spændingsmomentet, og det faldt lidt til jorden, da jeg havde forventet det.

Jeg synes virkelig, at det er en skam, at Good Me Bad Me ikke er lykkes bedre, for jeg kan ikke mindes at have læst noget med et plot a la dette. Men jeg kan se, at der er rigtig mange, der synes godt om Good Me Bad Me – så giv den en chance, hvis du som jeg, synes at plottet lyder spændende – den er ganske letlæst.

⭐⭐/Tine

Forlag: Penguin Book Ltd.
ISBN: 9780718182922
Udgave: 1. udg. 12. januar 2017
Sider: 400

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *