3 stjerner, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Gåden om Alaska af John Green

Bogens bagsidetekst:

Livet for Miles har stort set været en dans på roser, og alting er gået efter planen, men det bliver alt sammen anderledes, da Miles starter på kostskole.

Gåden om Alaska handler om 16-årige Miles, der begynder på kostskole. Her får han et særligt bekendtskab, der kommer til at vende op og ned på hele hans tilværelse. Alaska er gådefuld, ufatteligt sexet, smuk og lige til at falde på halen over, men hun har også store problemer og snart bliver Miles liv alt andet end sorgløst.

Gåden om Alaska af John Green

Miles er en hovedperson, der ændrer sig meget igennem fortællingen. Han starter ud med at være en ensom dreng med et kedeligt liv. Hvilket er grunden til han starter på kostskolen, Culver Creek. Han søger ”Det store måske” (der må være mere end det her liv) og mener ikke han har en chance for at finde det i sin hjemby. Miles udvikler sig og bliver en ”ny” person, på grund af de mennesker ham møder på Culver Creek. En af dem er Alaska og selvfølgelig forelsker Miles sig i hende. Men Alaska er på mange måder et mysterium. Og en ting er sikkert. Intet bliver nogensinde det samme som før.

Jeg vidste godt at Gåden om Alaska ikke ville blive det samme som fx. at læse En flænge i himlen. Men alligevel blev jeg overrasket over, hvor meget den skilte sig ud. Det var ikke en dårlig måde den skilte sig ud på. Den var bare anderledes i forhold til, hvad jeg havde forventet. Man kan blandt andet sige, at de personer som Miles møder på kostskolen, Culver Creek er en lille smule specielle. De gør nogle sjove, mystiske og ret underlige ting, som dog er realistiske.

Der er ikke kapitler, når man læser bogen. Det hele forgår før og efter. På side 7 står der for eksempel: et hundrede og seksogtredive dage før. Det gjorde mig spændt på at finde ud af, hvad før overhovedet var.

Gåden om Alaska har som alle andre John Green bøger, givet mig noget at tænke over. Det er ikke fordi at der var et helt bestemt budskab i bogen, men der lå flere små budskaber i den. Det var noget af det der gjorde bogen god, selvom det ikke var altid jeg syntes, at den var lige god. Nogle gange følte jeg mig ikke grebet af den og havde det som om at de ting der skete, var gentagelser.

Jeg tror ikke, at Gåden om Alaska er en bog, man skal læse som noget af det første, men derimod vente til man har godt styr på bøger/at læse – ellers vil man nok finde den kedelig.

⭐⭐⭐/Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763835800
Udgave: 2. udg. 2014
Sider: 249

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *