Alt det andet, Events

Bogevent i Viborg

I lørdags d. 17. juni var Klara og jeg til bogevent på Viborg Bibliotek. Eventet var arrangeret af bogbloggeren Pipalukbooks. Det var en fantastisk dag – måske lige bortset fra, at jeg IRL oplevede hvordan jeg er en “anelse” ældre end de øvrige bogbloggere… bare sådan +15 år…. Men skidt, det er jo hyggeligt alligevel.

Den første forfatter på scenen var Ditte Wiese, som har skrevet Provinspis. Ditte fortalte om, hvordan hun var blevet forfatter, hvordan hun fik ideen/inspiration til Provinspis – og ikke mindst, så læste hun også op fra bogen. Jeg er meget glad for, at jeg havde læst bogen inden – men jeg er også sikker på, at der er nogen af de andre deltagere, der bare måtte anskaffe den og i gang med at læse umiddelbart efter Dittes oplæg. Desværre har jeg endnu ikke nået at skrive en anmeldelse, men jeg kan godt røbe, at jeg er vild med den.

Ditte Wiese læser op fra Provinspis

Efter Ditte var det Preben Steen Nielsens tur til at fortælle om sin historie. Preben har skrevet bogen Kan den snakke? som er en biografi. Preben prøvede på at fortælle om ting, der ikke er med i bogen – og det synes jeg var rigtig spændende. Blandt andet fortalte han om, at han for at samle penge til velgørenhed, har kørt til Skagen i kørestol, en strækning på 300 km. – Det er godt nok sejt. Jeg har endnu ikke læst Kan den snakke? men selvom jeg normalt ikke læser biografier, så skal jeg helt sikkert læse Prebens historie – jeg er ret sikker på, at den vil fange fra side 1.

Preben Steen Nielsen som har skrevet Kan den snakke?

Marie-Louise Rønning og Mette Sejrbo, som begge skriver fantasy var på scenen samtidig. Marie-Louise Rønning har skrevet Skaberens Våben: Tusmørkebørn og Mette Sejrbo har skrevet serien Ulfhedin-sagaen. De fortalte begge to om deres bøger, og derefter om forskellen på dem. De fortalte også om, hvordan de havde forskellige meninger om, hvad/hvordan en vampyr skal fremstå. Der blev også snakket om forskellen på, hvornår der skal være sex/erotiske scener med i bøger – og hvornår der ikke skal. Det synes jeg var rigtig spændende, da der lige som er en tendens til, at der næsten uanset gerne, skal være en heftig sexscene eller to…Det var super lækkert, at de ikke var 100% enige om tingene. Derudover blev også talt om selve skriveprocessen – og om hvordan Mette Sejrbo virkelig researcher helt ned i detaljer, hvor Marie-Louise Rønning griber det lidt anderledes an. Jeg synes, at det var rigtig fedt, at de var på scenen samtidig, da det gav en rigtig god dynamik i deres oplæg.

Marie-Louise Rønning og Mette Sejrbo på scenen.

Den sidste, der gik på scenen, var Claus Holm. Claus Holm har blandt andet skrevet De, der vogter og Tempus Investigations. Claus skriver på engelsk, men De, der vogter er oversat til dansk. Claus fortalte blandt andet om at blive forfatter. Han læste op af de to nævnte bøger, det var vildt fedt at høre. Selv Klara, som nok falder uden for målgruppen fik lyst til at læse De, der vogter. Tempus Investigations er en tv-serie i bogform. Det er noget helt nyt og det var virkelig spændende at høre om bogen. Så jeg tror, at vores fordeling herhjemme bliver at jeg starter med den – og Klara læser De, der vogter.

Claus Holm læser op af De, der vogter

Der var noget snak om New Adult versus Young Adult til eventet- og jeg må til min skam erkende, at jeg aldrig før har hørt om New Adult. Det har jeg så nu – og skulle andre ikke have hørt betegnelserne, så er her et fint sted at læse lidt mere (på engelsk): Writability

Læs mere om forfatterne på deres hjemmesider:
Ditte Wiese
Marie-Louise Rønning
Mette Sejrbo
Claus Holm
Preben Steen Nielsen

Udover de fede oplæg fra de fem forfattere, var der også nogle super flotte sponsorerede gaver til de fremmødte bogbloggere – der var en lækker goodie-bag til hver – og jeg var så afsindig heldig at vinde en pose mere som indeholdt 3 ekstra bøger, hvoraf en af dem stod meget højt på ønskesedlen – hvor heldig kan man være? I goodie-bag’en var der en hel masse skønne bøger, bogmærker, nøglesnore, net m.v. Tusind tak til alle sponsorerne (se liste under billedet) og Pipalukbooks for at arrangere dette event. Der kommer løbende indlæg på bloggen, hvor indholdet af goodie-bag’en bliver afsløret.

Goodie-bags fra sponsorerne.

Pipalukbooks havde vedlagt en liste over sponsorer til bogeventet:

Forlag:
Science Fiction Cirklen
Turbine
Carlsen
Eudor
Snepryd
Facet
Dreamlitt
Ulven og Uglen
Politikens Forlag
Mellemgaard
Lovebooks
Candied Crime

Andre firmaer:
Mulles Thehus
Viborg Bibliotekerne
Plusbog

Privat personer:
Christina Bonde
Mette Sejrbo
Claus Holm
Ditte Wiese
Marie-Louise Rønning
Preben Steen Nielsen
Bjørg Pipaluk Skovsende Motzfeldt

  •   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *