3 stjerner, Krimi/spænding, Øvrige forlag, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

Praktikantens Univers af Richard Asklund

Praktikantens Univers er Richard Asklunds debutroman. Richard Asklund er uddannet ingeniør og har siden, han blev uddannet arbejdet med global operationel og strategisk salgsledelse inden for industrien. I 2016 deltog Richard Asklund i Robinson Ekspeditionen.

Fra bogens bagsidetekst:

“John, den unge ph.d.-studerende, kæmper for at forstå en dybere mening med livet. På sin vej møder han den smukke og forførende Bianca, der bjergtager den intellektuelle unge mand. Sammen bliver de dybt inspireret af en spirituel hændelse, fortalt af en ældre kone på en lille ø. Det er her, fortællingen om Praktikantens Univers begynder. Det er historien om, hvorfor mennesket er sat på jorden, som undersøger den dybere mening med livet, krydret med spænding, erotik og bestialske forbrydelser.”

“Praktikantens Univers bygger på teorien om, hvorfor vi er sat på jorden, og giver en interessant vinkel til det at eksistere. Det er en perspektivering til det eksistentielle i menneskets livsopfattelse med et strøg af spiritualisme.”

 

Praktikantens Univers af Richard Asklund

Jeg elsker, når jeg kan give en bog 5 stjerner især en debutroman. Desværre kan jeg ikke gøre det med Praktikantens Univers, og måske det bare er mig – og andre vil give den topkarakter. Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår den del af fortællingen om meningen med menneskets anbringelse på jorden og de energibaner, vi skal forestille at leve i. Men som sagt, så er det måske mig – og min mangel på spirituel viden?

Når det så er sagt, så synes jeg at historierne/personerne, som disse eksistentielle teorier bliver bygget op omkring er ganske spændende, barske og uhyggelige. I Praktikantens Univers følger man seks forskellige personer, nogle af personerne bliver beskrevet helt tilbage fra deres opvækst, så man får en fornemmelse for, hvorfor de er blevet, som de er – brutalt og voldsomt. De seks personers historier bliver gennem fortællingen flettet sammen og deres veje krydses – nogle mere end en gang. Og selvom jeg som sagt ikke er til den eksistentielle fortælling i bogen, så kunne jeg ikke slippe den, før jeg havde hørt, hvad der skete for de seks personer. Så er man som jeg ikke så spirituelt anlagt, så kan man sagtens læse Praktikantens Univers som en thriller – måske næsten gyser.

Praktikantens Univers er den første bog, som jeg har læst, der er udgivet ved Saxo Publish og jeg ved ikke noget om, hvordan det fungerer i praksis. Jeg mangler dog, at der bliver læst lidt mere korrektur, så sproget ikke bliver for ensformigt og flere slåfejl bliver fanget – og det kan flere øjne på sagen jo hjælpe med. Derudover er der en ret stor fejl, da rygteksten vender forkert – og det burde være sat op, så det slet ikke kan lade sig gøre.

Jeg tror, at den meget lange bagsidetekst, kan skræmme nogle læsere væk, som ellers ville synes godt om bogen – især da der lægges meget vægt på den eksistentielle del. Men giv Praktikantens Univers en chance, for det er en god historie uanset, hvor man lægger vægten.

⭐⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Saxo Publish
ISBN: 9788740939774
Udgivelse: 1. udg. Juli 2017
Sider: 228

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *