4 stjerner, Feel good/kærlighed, Hoi Forlag, Øvrigt skønlitteratur

Uden dig af Pernilla Alm

Fra forlagets beskrivelse:

“Hvad sker der, når livet fører os på afveje, og tilværelsen bliver slået i stykker fra det ene øjeblik til det andet? En skøn lejlighed midt i Stockholm. Planer om bryllup og børn. Livet ligger åbent foran Mikaela og Thomas, da Thomas kommer ud for en ulykke, og alting bliver anderledes. I det følelsesmæssige kaos efter ulykken flygter Mikaela til et destruktivt liv i Barcelona for at glemme det, der er sket.

Men virkeligheden indhenter hende endnu engang.

Mikaela bliver nødt til at konfrontere sin frygt og stå ved de valg, hun har truffet. Hvis ikke hun selv tager ansvaret for sin lykke, hvem skulle så gøre det?”

Uden dig af Pernilla Alm

Uden dig er en stærk og følelsesmæssig barsk fortælling om hvordan livet meget pludselig kan ændre sig, helt uden man har indflydelse på det. Hvordan kan man leve videre, når intet bliver som man har forestillet sig?

Uden dig er en velskrevet og  ret letlæst roman med både korte kapitler og korte afsnit. Historien fangede mig fra side 1, og jeg slap ikke bogen før jeg var færdig. Desværre synes jeg, at tingene går en smule for hurtigt til sidst. Slutningen er en vigtig del af historien, men jeg føler, at den mangler en smule dybde – og slutter lidt brat i forhold til, hvordan den øvrige del bliver fortalt.

Pernilla Alm får på en fantastisk måde beskrevet, hvor alene, fortabt og utilstrækkelig Mikaela føler sig. Ingen kan sætte sig ind i, hvordan Thomas’ ulykke påvirker hende. Jeg kan rigtig godt lide at Mikaela ikke reagerer “politisk korrekt” eller sagt med andre ord, at hun ikke reagerer, som alle andre synes hun burde! I stedet er hendes reaktion som et helt almindeligt følsomt menneske, kan risikere at reagere: hun flygter.

Mikaela bliver rigtig godt beskrevet, og selvom jeg kan sidde og tænke, at hun jo nok burde reagere anderledes end hun nu engang gør – så forstår jeg samtidig helt perfekt, hvorfor hun tager de valg, hun gør.

Fordomme og meninger om, hvad der er rigtigt og forkert kan aldrig undgås  – nogle mennesker ved altid bedst?! Men reelt er der jo ingen der ved, hvordan de selv vil reagere, når/hvis de selv bliver udsat for en traumatisk livsbegivenhed. Uden dig giver et godt og meget stærkt billede af, hvor påvirket Mikaela er af situationen. I sidste ende bliver Mikaela dog nødt til at gøre noget ved sin egen situation og finde ud af, hvordan hun kommer videre. Igen træder, hvad der nok er “korrekt” at gøre forrest, men selvom det virker rigtigt – er det jo ikke sikkert, at det er det!?

Uden dig er en stærk og følsom roman, som jeg blev meget grebet af – og selvom det er en fortælling om ulykke og sorg, så rummer den også samtidig en rigtig fin kærlighedshistorie. Det er ikke sørgeligt det hele. Livet kan være kompliceret, men helt sikkert også det modsatte.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Hoi Forlag
ISBN: 9788793618053
Oversat af: Nancy Andersen
Udgave: 1. udgave. 21. august 2017
Sider: 298

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *