3 stjerner, Erotik/kærlighed, Forlaget Drømmefangeren, Tine f. 1973

Advokatens marionetdukke af Pernille Kim Vørs

Advokatens marionetdukke er 2. del i Græseløs-serien af Pernille Kim Vørs om Isidora og Jannik. Serien er en spin-off til Dominic-trilogien.

Bogens bagsidetekst:
“Kan tiden hele alle sår, eller kan man lade vente for længe på sig? Selvom Isidora har formået at fortsætte sit liv uden at se sig tilbage, drager Jannik hende med lethed til sig ved deres første møde. Da endelig han er klar, trækker han i de rigtige tråde og får Isidora til at stoppe op og mærke efter. Har hele hendes forestilling om at starte forfra været en illusion eller er hun blot en eftergivende marionetdukke i Janniks varetægt?”

Advokatens marionetdukke af Pernille Kim Vørs

Jeg er vild med selve plottet i Grænseløs-serien om Isidora og Jannik – og “gnidningerne” mellem dem er med til, at man bare må læse videre, mens man inderligt håber, at de kan finde en måde at løse deres problemer på.

Umiddelbart tænker jeg, at der er knap så meget erotik i Advokatens marionetdukke, som der var i første del, men måske det bare er fordi man nu kender Isidora og Jannik og ikke længere tænker over det på samme måde. Men altså, der var jo også en del i den første bog – så der mangler bestemt ikke noget i denne.

Advokatens marionetdukke er som 1. del: Advokatens drømmefanger, skrevet i et letlæst og letflydende sprog. Denne er dog knap så lang som 1. del, men alligevel på 497 sider – men når man først er fanget af historien, så opdager man slet ikke, at man har læst næsten 500 sider.

Der er desværre et meget stort minus for mig som adoptivmor, da jeg nåede næsten til slut.

Mindre spoiler

“Jannik har lyst til at købe alle børn, der er til salg til hans kvinde” Sådan en udtalelse/tanke er kun med til at fastholde fordomme om adoption – og det ville have været en lille ting, at formulere det anderledes. Faktisk kommer Jannik til at fremstå på en helt anderledes måde for mig, efter denne tanke – for mig harmonerer det slet ikke med, at han er advokat.

Jeg er knap så vild med Jannik i denne bog, som i den første bog. Jeg synes, at han er mere egoistisk, mindre forstående over for andres problemer – og han har meget svært ved at se ud over egne behov – og det irriterer mig “grænseløst”. Isidora er heller ikke helt så tydelig for mig i denne –  men når det er sagt, så kan man jo alligevel ikke lade være med at håbe det bedste for dem.

Jeg troede, at der kun skulle komme 2 bøger i serien, men bogen slutter med en epilog 6 måneder senere. Epilogen er for mig noget af en gåde – så jeg håber, at der dukker en forklaring op i en 3. del. – Og efter jeg læste bogen kan jeg se, at der er en 3. bog på vej i 2018. Selvom jeg ikke er helt så begejstret for Advokatens marionetdukke, som jeg var for Advokatens drømmefanger – så skal jeg selvfølgelig læse den 3. del når den kommer.

⭐⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Forlaget Drømmefangeren
ISBN: 9788799952625
Udgave: 1. udg. 2017, epub.

  •   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *