4 stjerner, Faglitteratur, Forlaget Aronsen, Tine f. 1973

Lev mere – kæmp mindre af Maria Juhl

Forfatteren til Lev mere – kæmp mindre, Maria Juhl, er certificeret inden for holistisk sundhed, yoga og ayurveda hos Deepak Chopra. Ayurveda er netop emnet for Maria Juhlsbog Lev mere – kæmp mindre. Maria Juhl har siden 2006 haft sit eget firma, hvor hun coacher og underviser både firmaer og private inden for sund livsstil.

Fra bogens bagsidetekst:

“Den internationale sundhedsguru og New York Times bestsellerforfatter Deepak Chopra peger på Maria Juhl til at stå i spidsen for den nye livsstil LEV MERE – KÆMP MINDRE.

Bogen tager dig med på Marias rejse fra en daglig kamp og krav om præstation til et glædesfyldt liv. Den udfordrer dine fastgroede vaner og tankemønstre og beriger dig med værdifulde forslag til det sunde og energifyldte liv.

På en logisk og letfordøjelig måde bringer du tilbage til kernen i dig selv. Samtidig giver bogen den nødvendige indsigt i ayurveda, den flere tusinde år gamle, verdensomspændende sundhedsvidenskab, og rummer alle aspekter af, hvordan du kan opretholde en sund og harmonisk livstil og øge din livsglæde og livsenergi markant.”

 

Lev mere – kæmp mindre af Maria Juhl

Lev mere – kæmp mindre giver en grundig præsentation af ayurveda, som jeg aldrig tidligere har hørt om. Ayurveda er en flere tusinde år gammel sundhedsvidenskab. Kender du heller ikke til ayurveda vil jeg anbefale, at starte bagerst i bogen, kapitel 8, hvor der er en dosha-test, hvor man kan finde svar på hvilken dosha, der er ens dominerende dosha. Når det er gjort, så tror jeg, at man vil have mere forståelse for, hvad man skal bruge forklaringerne og anbefalingerne i bogen til.

Lev mere – kæmp mindre forklarer, hvordan alle mennesker inderholder forskellige mængder af æter, luft, ild, vand og jord – og hvordan kombinationen af disse elementer påvirker krop og sind. Det er her dosha’erne kommer ind, dosha’erne beskriver de forskellige kombinationer af elementer og udfra hvilken dosha man tilhører kan man så handle.

Udfra de forskellige dosha’er giver Maria Juhl råd og vejledning til hvilken livsstil der passer til hver enkelt. Det vil sige hvilken motionsform, hvilke madvarer osv, der passer bedst til en krop/person med netop denne dosha.

Lev mere – kæmp mindre er en virkelig flot bog. Den er overskuelig og læsevenlig. De enkelte kapitler indeholder forklarende tekst, som bliver brudt på en rigtig fin måde af en kombination af øvelser, det kan fx. være meditation og skriveøvelser, hvor man fx. får overvejet, hvad det er man gør nu, mod hvad man egentlig ønsker.

Ønsker man at gøre noget konkret ved ens nuværende livsstil – og gerne vil prøve en alternativ tilgangsform, så vil Lev mere – kæmp mindre af Maria Juhl, være et rigtig godt udgangspunkt.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Aronsen
ISBN: 9788793338487
Udgave: 1. udg. 06.10.2017
Sider: 205

1 thought on “Lev mere – kæmp mindre af Maria Juhl

  1. Der er i tidens løb udgivet rigtig mange selvhjælpsbøger. Jeg har læst en del af dem.
    Maria Juhl’s bog “Lev mere – kæmp mindre” er ikke bare endnu en af slagsen – tværtimod.
    Bogen kommer omkring HELE dig – og giver på en overskuelig måde øvelser og anvisninger på, hvordan du virkelig kan rykke, hvis du vil.
    Et boost for krop og sjæl – og et must for enhver, der interesserer sig for sundhed og personlig udvikling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *