2 stjerner, Hoi Forlag, Krimi/spænding, Tine f. 1973

Jeg følger dig af Dan Nilsson

Jeg følger dig af Dan Nilsson er 2. selvstændige del af serien om Niklas Lund. 1. del hedder Vågeren, og den var Dan Nilssons debutroman.

Vågeren og Jeg følger dig af Dan Nilsson

Fra forlagets beskrivelse:

“Nogen har stjålet Niklas Lunds identitet på nettet.

Niklas Lund, med tilnavnet Vågeren, sidder i fængsel efter at have overtrådt loven som privatefterforsker. Det går op for ham, at en, der kender ham godt, vil overtage hans arbejde som efterforsker på nettet. Men hvorfor?

Niklas får 2 dages udgang fra fængslet, og beslutter sig til at bruge tiden til at finde ud af, hvem der misbruger hans navn. Et spor lokker Niklas til et hus i hans gamle hjemby Eslöv. Mens Niklas opholder sig i huset, bliver en kvinde dræbt.

Det viser sig, at mordof­feret har en forbindelse til den IT-koncern, som hans far grundlagde mange år tidligere. For at forstå morderens motiv skal Niklas lære sin afdøde far og hans firma at kende på ny – og konfrontere sin egen fortid.”

 

Jeg følger dig af Dan Nilsson

Efter at have læst Vågeren håbede jeg, at jeg ville komme til at kende Niklas Lund noget bedre, når jeg fik læst den næste bog, Jeg følger dig. Desværre synes jeg ikke at det er tilfældet, faktisk synes jeg næsten kun, at det jeg ved om ham, er fra første bog.

Egentlig er det et ret godt serie-plot – jeg har ikke læst mange krimier om internetkriminalitet. Handlingen i Jeg følger dig, er for så vidt også ganske spændende, men alligevel fangede den mig ikke særlig godt. Og jeg blev heller ikke vildt overrasket over slutningen – og det er jo altså sjovest. Jeg følger dig er dog ganske let- og hurtigt læst, og jeg læste den også uden særlig mange afbrydelser.

En af grundene til at Jeg følger dig ikke fangede mig helt så meget som 1. del gjorde (da jeg havde fået hul på den) tænker jeg lidt skyldes tidsperspektivet, for jeg synes slet ikke det holder. Om det gør, når man begynder at lægge timer sammen ved jeg ikke – men for mig sker der ting for hurtigt i forhold til den tidslinje historien ellers følger.

En anden af grundene kan være, at jeg stadig ikke er særlig vild med Niklas Lund – og i dette tilfælde får han selskab af en anden selvbestaltet internetdetektiv kaldet Spanierinden, som jeg slet ikke fik noget forhold til, hun er simpelthen ikke beskrevet tydeligt nok for mig – og selvom hun er med i nogle afgørende scener i bogen, kan jeg ikke helt se, hvad hun gør for historien. Det er en skam, at jeg ikke synes bedre om Niklas Lund. Han bliver ikke beskrevet helt så usoigneret som i Vågeren, men stadig som fed og i sjusket joggingtøj. Hvis hans personlighed så havde været mere imødekommende, kunne det være, at jeg ville have holdt mere af og med ham, men det har jeg ganske svært ved.

Den sidste grund er nok, at jeg ikke føler at selve internetkriminaliteten og opklaringen af denne fylder særlig meget i forhold til Niklas Lunds profil som efterforsker på nettet. I denne bog fylder hemmeligheder, løgne med videre i den virksomhed, som Niklas Lunds far tidligere har været ejer af, det meste – og er det, der skal opklares. Det er egentlig spændende nok (og noget foregår selvfølgelig også på nettet), men det er bare ikke, det jeg ventede mig af 2. del i serien om Vågeren. Hvis der kommer flere bøger i serien, så håber jeg, at Dan Nilsson vil bruge lidt tid på at gøre Niklas Lund lidt mere sympatisk – så man kan føle, at der er en at holde med. En lille bitte sidste ting, som jeg hæftede mig ved. Et sted i bogen står der: “Ham der fandt kroppen”. Det er en udtalelse om et lig, og for mig vil den sætning betyde, at liget mangler hovedet?!

Hvis man kaster sig over bøgerne om Niklas Lund, så synes jeg, at man skal læse dem i rækkefølge, selvom det er selvstændige historier. Selvom jeg er en anelse kritisk over Jeg følger dig, så var jeg jo alligevel lidt spændt på, hvad der ville ske – og som sagt, så kan jeg godt lide temaet i serien.

⭐⭐ af 5 /Tine

Det er ikke tit jeg kun giver 2 stjerner – og jeg var også i tvivl, om det burde være 3 stjerner som jeg gav den første bog. 2 stjerner er for en ok bog – og når jeg læser min anmeldelse igen, så passer det nok alligevel.

Læs også min anmeldelse af Vågeren af Dan Nilsson.

Forlag: Hoi Forlag
ISBN: 9788793618107
Udgave: 1. udg. 21.08.2017
Originaltitel: Jag följer dig
Oversætter: Martin Johs. Møller
Sider: 329

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *