4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Bolden, Tine f. 1973

Elementernes mestre af Greg Farshtey (Lego Ninjago)

Jonas og jeg er nu nået til den sidste LEGO-bog, som Jonas har fået til anmeldelse af Forlaget Bolden. Denne gang er det bogen Elementernes Mestre (LEGO Ninjago), som så vidt jeg kan se, er en del af en serie. Vi har dog ikke læst de andre i serien.

Bogens bagsidetekst:

“Efter tabet af Zane i det endelige opgør mod Overlord gik Kai, Cole, Jay og Lloyd deres egne veje. Men sammen med en gådefuld invitation fra mester Chen til Elementernes Turnering finder ninjaerne et spor, som peger i retning af, at Zane muligvis er i live. De fire ninjaer genforenes i håbet om at finde Zane på Chens ø og for at møde andre krigere med kræfter som deres egne…”

Elementernes mestre af Greg Farshtey

Jeg må erkende, at jeg mangler forhistorien eller noget baggrundsviden for at få det fulde ud af Elementernes mestre, men Jonas der kender LEGO Ninjago forstod helt handlingen og synes bogen er god.

Elementernes Mester er fyldt med farvestrålende illustrationer af de kendte LEGO Ninjago-figurer. Bogen er indbundet og har en rigtig flot forside, der er “præget” så man får associationer til LEGO, når man mærker på den. Der er rimelig meget tekst på hver side, men jeg tænker at rigtige LEGO-fans, vil blive fanget alligevel – og ellers kan bogen sagtens bruges til højtlæsning, som vi har gjort herhjemme.

Opslag i Elementernes mestre

Det er en bog fyldt med action, som er kendetegnet for ninjaerne – hvilket både teksten og illustrationerne fanger godt. Ud over at illustrationerne bryder teksten fint, så er der også små bokse med udfordringer, som man skal svare sandt eller falsk til – og svaret kan man, hvis man har fulgt ordentligt med i teksten. Disse udfordringer bliver suppleret af en quiz bagerst i bogen, hvor der er 10 multiple choice-spørgsmål til handlingen i Elementernes mestre.

Forlaget skriver at målgruppen er 5-12 år, og det tror jeg passer meget godt. – I hvert fald var Jonas på 10 år vild med bogen – han havde lige set den nye LEGO Ninjago-film i biografen inden vi læste den, så han var ret opdateret på Ninjago-universet. Jonas har suverænt bestemt, at Elementernes mestre fortjener 4 stjerner. Der er vist LEGO Ninjago-figurer på ønskesedlen til jul.

⭐⭐⭐⭐ af 5/ Jonas og Tine

Forlag: Forlaget Bolden
ISBN: 9788771069655
Udgave: 1. udg. 01.04.2017
Oversætter: Christian Sand
Sider: 63

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *