Alt det andet, Events, Klara f. 2003

Readathon 2017 på Randers Bibliotek

Torsdag den 19/10-17 til fredag den 20/10-17 deltog jeg i Readathon inde på Randers bibliotek. Readathon er et event for læseheste. Kort sagt sætter man sig behageligt til rette og læser non-stop i 24 timer.

Alle os, der skulle deltage i Readathon, mødtes inde på Randers bibliotek kl. 12:00. Vi startede ud med at spise frokost og derefter skulle der læses!

Jeg startede med at læse Den bøjede mønt, som er første bog i serien De Ualmindelige og kom et godt stykke ind i bogen inden Nanna Foss holdt foredrag kl. 15.00.

Lidt af de bøger vi kastede os over.

Nanna Foss fortalte om, hvordan det er at være forfatter, og om processen fra man får en kontrakt med et forlag til bogen faktisk bliver trykt og udgivet. Jeg fik en meget bedre fornemmelse af hvordan det egentlig er at være forfatter og skrive bøger. Nanna Foss snakkede også om sin, efter min mening, fantastiske bogserie: Spektrum. Selvom jeg også hørte et foredrag af Nannas Foss til Fantasyfestival i Esbjerg, var det ikke det samme.

Nanna Foss tog et selfie sammen med os. Jeg har fået lov at bruge det.

Ved 16-tiden smuttede vi hen til vores bøger igen. Vi læste indtil klokken blev 17, hvor der var en livestreamet quiz med Nanna Foss. Spørgsmålene var om forskellige bøger, karakterer og lignende. Min veninde var så super heldig at vinde alle 3 bøger i Spektrum-serien.

Bagefter snakkede vi med Nanna Foss og jeg fik de to første bøger i hendes serie signeret. Det var rigtig hyggeligt at hilse på hende igen.

Vi læste videre indtil klokken 18, hvor vi fik aftensmad. Der var bestilt en hel pizza til os hver, men jeg kunne slet ikke spise det!

Tilbage til bøgerne igen! Vi læste, læste og læste… Af og til blev jeg simpelthen nødt til at gå en lille tur på biblioteket for at strække benene. Hen på aftenen fik vi at vide, at vi gerne måtte tage te, varm kakao og kaffe. Hvilket var rigtig godt når vi skulle holde os vågne.

Den bøjede mønt og en kop kaffe

Lidt i midnat fik vi en rundvisning på biblioteket af Jørgen Ledet, som er børnebibliotekar. Vi kom en hel masse steder hen, som jeg aldrig havde været før. Og vi fik info om Randers Biblioteks fremtidsplaner.

Efter rundvisningen fortsatte læsningen. Fra midnat til kl. 6 var nok det tidspunkt, jeg havde sværrest ved at holde mig vågen.

Så kom jeg igang med bog nr. 2.

Kl. 10 var vi så småt ved at være færdige. Godt nok 2 timer før vi havde været igang i 24 timer, men jeg tror vi alle var meget trætte.

I alt fik vi læst 10.002 sider og 46 bøger! Jeg selv stod for 2 af bøgerne og lidt over 600 sider.

Det var nogle rigtig hyggelige 24 timer. Dejligt at lære nogle nye læseheste at kende og dele boginspirationer. Jeg vil helst sikkert gerne komme igen næste år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *