4 stjerner, Feel good/kærlighed, Lindhardt og Ringhof, LOVEBOOKS, Tine f. 1973

9. november af Colleen Hoover

Hvor fantastisk er det lige? Jeg sad og kiggede på Saxo.com og var lige ved at forudbestille et par bøger, blandt andet 9. november af Colleen Hoover, som jeg har glædet mig rigtig meget til at læse. Så ombestemmer jeg mig, da min TBR-hylde er overfyldt. Næste dag kommer posten med en bogpakke fra LOVEBOOKS – og ja, det er 9. november, der gemmer sig i pakken. Så fyldt TBR-hylde eller ej, så kunne jeg altså ikke vente.

I dag er det den 9. november OG dagen hvor 9. november udkommer.

Jeg har læst Forbandede kærlighed og Det ender med os af Colleen Hoover – og var vild med dem, især Det ender med os. Så jeg var meget spændt på om 9. november kunne leve op til mine forventninger – og jeg kan godt røbe allerede nu, at jeg bestemt ikke blev skuffet.

Fra bogens bagsidetekst:

“Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York for at forfølge sine skuespillerdrømme, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende forfatterspire Ben. De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne, inden hun skal rejse, sammen.

De de skilles, aftaler Fallon og Ben at mødes den samme dag de næste fem år. Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver en inspirationskilde for Bens forfatterdrømme. Men undervejs kommer hverdagen og livet på tværs – på trods af de stærke følelser de nærer for hinanden.”

9. november af Colleen Hoover

9. november har simpelthen en super skøn begyndelse – det var ganske enkelt umuligt ikke at læse videre. Fra allerførste side var jeg bare nødt til at vide, hvor historien ville føre hen – og finde ud af mere om Fallon og Ben. Det kan jo godt undre en, at når nu både Fallon og Ben bliver forelsket ved første blik, hvorfor de så ikke begynder på et langdistanceforhold. Uden at røbe for meget, kan jeg sige, at Fallon synes, at hun har en klog mor, der altid har ret, og det er et citat fra Fallons mor, der leder til den aftale som Fallon og Ben indgår. Faktisk synes jeg også, at det er et ganske fedt citat:

“Du vil aldrig kunne finde dig selv, hvis du fortaber dig i en anden”

Fallon og Ben er rigtig lette at holde af – man kan ikke andet end at ønske det bedste for dem begge, uanset om det er sammen eller hver for sig. Det er så stor en rutsjetur i følelsernes verden, at man godt kan være rigtig meget i tvivl om, hvorvidt det er muligt, at historien ender lykkeligt for dem begge? Jeg kan godt lide måde, hvor vi efterhånden som fortællingen skrider frem, får mere og mere baggrundsviden om både Fallon og Ben. Denne del bliver på en flot måde flettet ind i historien.

Jeg er vild med kærlighedshistorier, både dem med en lykkelig slutning og dem uden. Det er fantastisk, når bøger kan få en til at sidde med meget fugtige øjne, uanset om det er fordi, det går personerne i bogen skidt – eller det faktisk går så godt, at man kan sidde tilbage med en lykkefølelse på deres vegne. Fallon og Bens historie er helt sikkert en af dem, der giver våde øjne – de to unge mennesker kæmper så hårdt for at blive lykkelig, finde kærligheden og få det bedste ud af det liv, de nu engang har fået tildelt. Jeg kunne måske godt have ønsket mig at have fulgt lidt mere med i Fallons og Bens liv i tiden mellem de mødes.

Mindre spoiler – har du ikke læst 9. november endnu, så spring over dette.

Jeg ved godt, at det er en kærlighedshistorie og der jo skal være noget at bygge den på, men jeg synes, at forelskelsen mellem netop Fallon og Ben er en anelse urealistisk, deres fortid taget i betragtning. Det synes jeg er lidt en skam, for jeg synes det er en virkelig skøn kærlighedshistorie. Jeg kan også godt se, at det er så vigtigt en del af fortællingen, at det ville blive en helt anden historie, hvis der blev ændret på det. Men det er lige det, der for mig får den på 4 stjerner i stedet for 5.

9. november indeholder måske ikke et så vigtigt og tabubelagt emne som Det ender med os, men jeg synes alligevel, at selve kærlighedshistorien er mindst lige så god – og jeg er vild med plottet med at mødes en gang om året i så lang tid, det gør fortællingen tilpas anderledes end andre kærlighedshistorier jeg har læst.

Jeg har på det sidste læst ret mange krimier og ikke alle sammen lige “letlæste”, og jeg har læst en del bøger med lidt tungere temaer – og efter dem, så var 9. november et fantastisk kærkomment afbræk. Udover at være en super sød og rørende kærlighedshistorie mellem to unge mennesker, så er den også skrevet i et flot og flydende sprog, så læsningen bare glider af sted. Jeg er helt ked af, at jeg har læst den – for lige sådan en bog kunne jeg godt bruge nu. Måske jeg skulle se at få fingrene i Måske en dag?

Er du til en god og rørende kærlighedshistorie, så læs 9. november.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: LOVEBOOKS
ISBN: 9788711568484
Udgave: 1. udg. 09.09.2017
Originaltitel: November 9
Oversætter: Natasja Ejersbo Frederiksen
Sider: 350

1 thought on “9. november af Colleen Hoover

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *