4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Bolden, Klara f. 2003

Det (d)øde hus på Egevej af Mette Finderup

Jeg har netop læst Mette Finderups bog Det (d)øde hus på Egevej. Det er ikke tit jeg læser gysere/spændingsbøger, men det er også fedt at prøve noget nyt.

Dette er bogens bagsidetekst:

“De to søstre Kira og Sofie går i 8. klasse i den lille by Glarup. Her har de boet med deres mor, siden faren døde i en ulykke.

Hver dag går pigerne den samme kedelige vej til skole. Alle dage er ens. Men en dag går de ned ad Egevej og opdager et forladt hus. Huset er helt tomt bortset fra et enkelt rum, hvor der både er møbler, lys, fire mystiske skrin… og et genfærd.

Kira og Sofie bliver rodet ind i en dramatisk jagt på døde børn og en fortid fyldt med uhyggelige hemmeligheder.”

 

Det (d)øde hus på Egevej af Mette Finderup

Handlingen i Det (d)øde hus på Egevej kommer hurtigt i gang med at de to søstre, Kira og Sofie tager en omvej til skole. På vejen finder de et forladt gammelt hus, og så er bogen allerede godt i gang. Det er rigtig dejligt at læse en bog, hvor den ikke er alt for lang tid om at begynde – så man hurtigt bliver fanget af historien.

Jeg kan rigtig godt lide ideen med at hovedpersonerne man følger igennem bogen, er søstre, i stedet for f.eks. bedste veninder. Det gør hele fortællingen rigtig god, at de to hovedpersoner bor under samme tag og har samme tragiske fortid (deres far døde i en ulykke)

Kira og Sofie, som er bogens hovedpersoner er meget forskellige, selvom de er søstre. Kira er den meget eventyrlystne og nysgerrige karakter, som elsker at udforske, mens Sofie er lidt mere tilbageholdende. Til gengæld er Sofie retfærdig og fornuftig.

Selvom bogen kun er lix 15 og sikkert i sværhedsgrad bedre ville have passet til mig for nogle år siden, synes jeg at den er rigtig spændende! Den er fyldt med handling og mysterier, og vores hovedpersoner får virkelig sat deres mod på prøve!

Kapitlerne i Det (d)øde hus på Egevej er meget korte og nogen gange også inddelt i afsnit. Det er dejligt og let at overkomme, og passer fint til den målgruppe bogen er. Forlaget skriver at målgruppen er 10-14 år, og det synes jeg passer fint. Sproget i bogen er letlæseligt også selvom skriften ikke er særlig stor. Bogen bliver dog ikke kedelig af den grund, tværtimod!

I starten af bogen havde jeg dog lidt svært ved at forestille mig at de to søstre, Kira og Sofie, gik i 8. klasse. Jeg blev ved mig at forestille mig dem som 6. klasses elever. Men senere i bogen fandt jeg tydelige tegn, på at pigerne nok måtte være lidt ældre…

Historien har en hel masse gåder og mysterier, som Kira og Sofie skal løse – og det gør bogen spændende at læse.

Spøgelser og familieproblemer fylder en stor del af handlingen. Der er også nogle ret fede afsløringer til sidst i bogen.

Det (d)øde hus på Egevej er en god og uhyggelig bog.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Forlaget Bolden
ISBN: 9788772050157
Udgave: 1. udg. 31.10.2017
Sider: 244

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *