3 stjerner, Børnebøger, Fantasy/science fiction, Klara f. 2003, Øvrige forlag

Forbandelsen Over Laitana: Den Magiske Sten af Sissel Moody

Lineas verden er kedelig og grå. I skolen bliver hun mobbet, og hun har ingen venner. Linea forestiller sig tit, at der er mere derude end øjet virkelig kan se, og hun kan godt lide at tegne det hun mener eksisterer. En dag sker der endelig noget. Linea får kontakt med med landet Laitana, som ligger i en fremmed verden. Linea får at vide, at det er blevet spået, at hun kan hæve en forbandelse, som har hærget landet i flere år. Det er endelig den chance, det eventyr, som Linea har ventet på, og hun siger ja til at hjælpe med at prøve på at hæve forbandelsen. Og det sætter hendes mod og handlekraft på en stor prøve…

Forbandelsen Over Laitana: Den Magiske Sten
af Sissel Moody

Forbandelsen over Laitana er en bog med masser af handling. Genren er high-fantasy, og fortællingen minder lidt om ”Den uendelige historie” og ”Narnia”.

Historien finder sted to steder: I menneskenes kedelige verden og den overnaturlige verden – Laitana. De første kapitler finder sted i den normale verden, hvor man får introduceret hovedpersonen, Linea.

Bogen virker en lidt langtrukket i begyndelsen, men det synes jeg egentlig er helt okay, da man skal lære Linea at kende og forstå, hvordan hun har det. Men samtidig synes jeg, at man får utrolig meget information i kapitel 1. Det gjorde det en lille smule svært at holde styr på det hele.

Linea er en meget realistisk og ikke overdreven hovedperson. Jeg kan rigtig godt lide, at hun ikke er den perfekte karakter med det perfekte udseende, perfekte kondi osv.
Der var godt nok nogle tidspunkter, hvor jeg syntes, at Linea måske kunne have været bare en lille smule mere selvsikker.

Laitana er et rigtig fedt fantasyunivers. Der er overnaturlige skabninger og mennesker med specielle evner. Nogle af dem hjælper Linea med at fuldføre hendes mission som frelser, mens andre er fjender. Der er også forskellige navne til stederne og byerne i verdenen. Forrest i bogen er der et kort over Laitana, som beskriver landet og er med til at hjælpe læseren med at følge med i Lineas rejse igennem Laitana – det synes jeg er rigtig godt.

Kort over Laitana i Forbandelsen Over Laitana: Den Magiske Sten af Sissel Moody

Jeg er vist ikke den største fan af forsidebilledet. Det illustrerer handlingen fint, men jeg synes det virker lidt barnligt i forhold til den velbeskrevne fortælling.

Forbandelsen over Laitana er en meget spændende bog, som man nyder at læse, når først man er kommet i gang. 3 store stjerner fra mig.

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Forlaget Solvind
ISBN: 9788771881905
Udgave: 1. udg. 24.11.2017
Sider: 468

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *