2 stjerner, Hoff & Poulsen, Krimi/spænding, Øvrigt skønlitteratur, Tine f. 1973

Pigen med den røde frakke af Kate Hamer

Pigen med den røde frakke er Kate Hamers debutroman.

Forlagets beskrivelse:

“Beth har altid været bekymret for sin datter, Carmel. Men siden sin skilsmisse har hun været plaget af frygt for at miste datteren, som går og drømmer og glemmer, hvor hun er. Og en dag bliver mareridtet til virkelighed: Ved en lokal børnefestival bliver den otteårige Carmel væk fra hende i det tågede vejr – og hun er sporløst forsvundet.

Ødelagt af sorg og selvbebrejdelser sætter Beth alt ind på at finde Carmel igen. Mens dagene går, og politiets indsats svinder, vokser gåden i Beths hoved: Hvor er datteren blevet af?

Og hvor er Carmel? Ja, pigen ved det knap nok selv. Hun ved bare, at manden, der kom ud af tågen, sagde, at han var hendes bedstefar, og at hun var nødt til at bo hos ham i et stykke tid…”

Pigen med den røde jakke af Kate Hamer

Den 8-årige Carmel, som virker meget intelligent og også lidt særlig/speciel er med sin mor, Beth, til en børnefestival. På børnefestivalen bliver Carmel væk fra sin mor – og bliver efter kort tid fundet af sin bedstefar. Carmel har aldrig mødt sin bedstefar og finder det ikke umiddelbart mærkeligt, at han er med til festivalen, og hun følger frivilligt med ham. Som læser så synes jeg dog, at man hurtigt får mistanke om, at der er noget helt galt. Hvem er han, ham der siger, at han er Carmels bedstefar?

Carmels forældre er skilt, Carmels far har fået en ny kæreste. I bogen hører man mest om Beth, Carmels mor og Carmel. Fortællingen er på skift fortalt af Carmel om hendes oplevelser, som foregår langt væk fra hendes hjem – og om Beths søgen efter sin datter og sorgen over, at hun er væk.

Da jeg læste om Pigen med den røde frakke, tænkte jeg, at det lød som en rigtig god spændingsroman. Nu efter at have læst den, synes jeg dog at den er noget anderledes end andre spændingsromaner jeg har læst. Den er velskrevet, letlæst og med forholdsvis korte kapitler, som normalt vil få mig til lige at skulle snuppe et kapitel mere, men jeg mangler lidt at have den følelse af, at jeg bare må læse videre for “lige om lidt, så sker der noget helt vildt spændende”.

Jeg havde desværre heller ikke helt følelsen af at lære personerne godt at kende, jeg synes, at de alle virker lidt for overfladisk beskrevet, og jeg synes, at det er en skam, da bogen jo egentlig burde og kunne have rummet ret store følelser, både for Beth, hvis datter er væk – og for Carmel, som bliver revet væk fra sin mor og sin hverdag. De manglende beskrivelser gør, at jeg har svært ved at have medfølelse for Beth og Carmel, og med det mister fortællingen nok også lidt af spændingsniveauet og bliver en mere faktuel fortælling om hovedpersonernes hverdag efter at være blevet skilt fra hinanden. En stor del af Carmels historie handler om “bedstefaderen”, men selvom han er en gennemgående person i historien, så er han for mig lidt diffus, og jeg får heller ikke helt et klart billede af ham og hans nok ellers ret vigtige del af historien.

Faktisk synes jeg, at Pigen med den røde frakke er en rigtig godt anlagt historie, men desværre lidt for overfladisk for mig – og jeg sidder med en følelse af ikke helt at have forstået, hvad forfatteren vil med bogen. Jeg kan dog godt lide Kate Hamers skrivestil og vil helt sikkert overveje at læse andet fra hendes hånd.

⭐⭐ af 5/Tine

Forlag: Hoff & Poulsen
ISBN: 9788793279018
Udgave: 1. udg. 2017
Originaltitel: The Girl in the Red Coat
Oversætter: Svend Ranild
Sider: 407

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *