3 stjerner, Børnebøger, Høst og Søn, Klara f. 2003, Ungdomsbøger/Young Adult

Tvillingefuglene af Camilla Wandahl og Kirsten Wandahl

Vi var så heldige at få flere bøger foræret af forfatter Camilla Wandahl og blandt dem var Tvillingefuglene, som jeg lige har læst.

Uddrag fra bogens bagsidetekst: 

14-årige Friggs liv bliver med et revet fra hinanden, da fremmede mænd angriber hendes landsby. Frigg er dem eneste, der ikke bliver fanget eller dræbt, og hun ved ikke, hvad der er sket med hendes tvillingebror, Eirik. Men hun ved, at hun må rejse ud for at finde ham.

 

Tvillingefuglene af Camilla Wandahl og Kirsten Wandahl

 

Da jeg ikke kendte til Tvillingefuglene inden jeg begynde på den, havde jeg ikke nogle specielle forventinger. Umiddelbart troede jeg, at bogen var mest for et lidt yngre publikum, mest ud fra bogens forsidecover – som minder mig lidt om bøger som Drageherren af Josefine Ottesen, men efter at have læst den, er jeg ikke helt så sikker på det.

Miljøet og tidspunktet for  handlingen i bogen, vil jeg sige svarer til middelalderen eller deromkring. Og dermed sagt er historien ikke en fantasyfortælling, da der ikke er overnaturlige ting med. Hvilket der heller ikke står nogen steder, at den er – jeg læser nok bare “for meget” fantasy, så jeg næsten forventer det. Jeg vil sammenligne historien lidt med ”Skammerens datter” bare uden magien og dragerne.

Noget jeg rigtig godt kan lide ved Tvillingefuglene er bogens hovedperson, Frigg. Frigg er hverken for overmodig eller for svag. Jeg elsker, at hun er en meget dynamisk karakter, som bliver stærkere af de udfordringer, hun møder. Frigg er en meget realistisk karakter, som jeg tydeligt kan fornemme.

Tvillingefuglene handler meget om mod og venskab. Om at overleve og kæmpe for retfærdigheden. Om at vide hvem man kan stole på, og lære hvad venskab betyder.
Friggs tvillingebror, Eirik, har også en stor betydning for historien. Som sagt er de Frigg og Eirik tvillinger, men de er vidt forskellige. Deres forhold er også noget, man hører meget om.

Sproget i bogen er meget let, og der var ikke utrolig mange navne eller steder man skulle huske på. Jeg vil mene, at målgruppen nok er mellem alderen 10-14 år – og ikke meget yngre, da der er nogle voldsomme scener, som måske godt kan påvirke yngre børn.

Jeg synes, at Tvillingefuglene var god og ret spændende, men desværre havde den noget svært ved at fange mig. Jeg tror alligevel, at mange andre børn/unge, som gerne vil læse spændende historiske romaner vil have glæde af at læse den.

Jeg ELSKER signaturer i mine bøger – og se lige her!

⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Høst & Søn
ISBN: 9788763854962
Udgave: 1. udg. 01.11.2017
Sider: 198

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *