4 stjerner, Faglitteratur, Øvrige forlag, Tine f. 1973

Lykken er af Mette Odderskov

Hvad er bedre end at starte det nye år med at læse en bog om lykke? Mette Odderskov har i bogen Lykken er samlet 500 danskeres små fortællinger om, hvad Lykken er for dem.

Forlagets beskrivelse:

“Lykken er… utrolig smuk at opleve og endnu smukkere at dele.

Vi drages alle mod lykken. Denne helt særlige tilstand, der skænker mod, fylder os med drivkraft og åbner vores øjne for livets lyseste sider.

Danskerne er flere gange blevet udnævnt som verdens lykkeligste folk. Men er det en titel til evig eje, eller skal man arbejde for at finde og fastholde lykken?

I bogen Lykken er… giver danskere i alle aldre, deres bud på lykke.

Bogen samler rørende beskrivelser, smukke billeder, sjove fakta og vidunderlige citater fra flere hundrede danskere om deres lykke.”

Lykken er af Mette Odderskov

Lykken er er en virkelig feel good-bog. Det er ikke en bog, hvor man nødvendigvis skal læse det hele, men mere en bog, man kan finde frem og læse lidt i, hvis man fx har behov for en rolig stund i en travl tid, hvor det vil være fedt med en påmindelse om de gode ting i livet. Selvfølgelig kan den også bare læses, når man har lyst – og fra start til slut, hvilket faktisk kan være lidt svært at lade være med, når man først er kommet i gang. Men bagefter, når den er læst – så kan den helt sikkert læses igen i mindre bidder.

500 danskere har bidraget til bogen. De fleste fortællinger i Lykken er er små korte citater, men der er også lidt længere fortællinger i blandt. Bogen er inddelt efter bidragydernes alder, hvilket jeg synes er en rigtig sjov ide. Hver inddeling starter med en lille beskrivelse af årtiet. Fx står der blandt andet under 10-20 år: “Du er nu trådt ind i ungdommens lys. Du er trådt ind i årtiet, som rummer pubertet, teenageår, uddannelsesvalg, bumser, din første kæreste og venskaber…” 

Lykken er er en flot bog, som allerede med den flotte forside virker virkelig indbydende. Hvem bliver ikke glad i sjælen, når man tænker på sol, sommer og lækre danske jordbær? De mange små citater bliver brudt af dejlige fotografier, som også kan nydes uden at læse teksten. Her bragte de fleste i hvert fald et smil frem på læberne.

Opslag i Lykken er af Mette Odderskov

Jeg synes, at Lykken er er en dejlig bog, som jeg helt sikkert vil tage frem fra reolen flere gange. Rigtig mange vil kunne have glæde af at blive mindet om, at lykken også er at finde i de mindre ting i hverdagen – og samtidig er det virkelig hyggeligt, at se hvad lykke er for andre, ikke mindst mennesker, der ikke har samme alder som en selv.

Lykken er for mig: At sidde i solen og læse en god bog. Hvad er lykken for dig?

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk
ISBN: 9788799906444
Udgave: 1. udgave. 20.10.2017.
Sider: 177

 

2 thoughts on “Lykken er af Mette Odderskov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *