5 stjerner, Berlingske, Børnebøger, Faglitteratur, People's, Tine f. 1973

Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard

Det er normalt ikke fagbøger, vi læser mest af herhjemme, men da jeg blev spurgt om jeg ville læse og anmelde Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard var jeg alligevel ikke i tvivl. Alt hvad der vedrører rummet, rumrejser m.v. fascinerer alle 4 børn  – og så er det jo ganske rart selv at være opdateret om emnet.

Fra bogens bagsidetekst:

Er rummet uendelig?
Hvordan begyndte det hele?
Kommer vi virkelig fra stjernerne?
Er der andre universer end vores?
Hvad er et sort hul?
Hvorfor har vi aldrig mødt rumvæsner?

Tag rumdragten på, sæt dig til rette i rumskibet og spænd sikkerhedsbæltet godt fast. For nu skal du skydes ud på en vild og eventyrlig rejse mod planeterne, stjernerne og hele vejen til verdens ende. Undervejs får du svar på alle dine spørgsmål om universet.”

Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard

Rejsen til rummet er en vildt flot fagbog for børn fra ca. 10 år og op – og bogen kan helt sikkert også læses af voksne. Når ens søn på 10 år kommer hjem og spørger ind til fx Mælkevejen, er det en genial bog at have som back-up, når man kun lige kan huske, at det er noget med, at Mælkevejen er vores galakse… Det er der nok ikke mange nysgerrige børn, der stiller sig tilfredse med.

Alt lige fra omslag til illustrationer til den læsevenlige tekst er gennemført – og ser meget indbydende ud. Jeg tænker, at de færreste vil kunne gå forbi Rejsen til rummet, uden lige at blive nødt til at bladre i den. Som skrevet, så er teksten meget læsevenlig, den er skrevet i et meget letforståeligt sprog, dette på trods af, at nogle af emnerne jo faktisk er ret komplekse. Sproget er velformuleret og skrevet i en sværhedsgrad, så både børn og voksne vil kunne forstå det.

Opslag i Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard

Da pakken med Rejsen til rummet kom, var det lige med nød og næppe, at jeg kunne have bogen for mig selv. Vores datter på 14 år har flere gange været og kigge i den, og jeg er sikker på, at så snart hun har tid, så læser hun den fra ende til anden (måske mere end en gang). Bogen behøver dog slet ikke læses fra start til slut, man kan sagtens bruge den som opslagsværk. Her kunne jeg dog godt have ønsket et lidt mere udførligt register end indholdsfortegnelsen.

Rejsen til rummet er inddelt i tre, hvor 1. del er om universet, 2. del om solsystemet og 3. del om liv i rummet; rumrejser, rumvæsner mv. En virkelig informativ bog, skrevet så alle kan være med – selv en mor, der har glemt alt lærdom om rummet fra skoletiden.

Opslag i Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagard

Rejsen til rummet kommer vidt omkring helt fra Big Bang til Verdens ende og det med en sammenhæng, så man som titlen siger, får en fornemmelse af “Rejsen til rummet”.

En virkelig lækker fagbog, som jeg er glad for, at jeg fik læst. Nu vil jeg låne den til Klara, som har ventet spændt på den, så må vi se, om Daniel på 16 år vil lade hende have den i fred.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: Berlingske i samarbejde med People’s Press
ISBN: 9788771809060
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 185

1 thought on “Rejsen til rummet af Lars Henrik Aagaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *