4 stjerner, Børnebøger, Klara f. 2003, Øvrige forlag

Sjælefred af Mette Klint

Selvom jeg nu mest læser fantasy eller ungdomsromaner, er der vel ingen, der kan sige nej til et lille gys?

Sjælefred handler om en pige på 12, som hedder Ditte. Ditte er ikke bare en hvilken som helst pige, men en pige med en særlig evne.

Lige siden Ditte var 4 år, har hun vidst, at hun var anderledes. Ditte kan flytte rundt på ting uden at røre ved dem, og se personer som ingen andre kan se. I mange år har hun prøvet at ignorere det faktum, at hun er anderledes.

Men noget ændres dog, da hun flytter ind i en villa, med hendes far og hans nye kæreste.

Der kommer lyde inde fra værelset ved siden af Dittes. Er det en pige, der synger?

Sjælefred af Mette Klint

Man lærer hurtigt personerne i Sjælefred at kende. Jeg kan rigtig godt lide Ditte og Zach. Især Zach fandt jeg virkelig underholdende at være i selskab med. Ditte som hovedperson er dejlig. Hun er meget menneskelig, og jeg kan relatere til hendes tanker og de valg hun træffer.

Jeg vil ikke sige, at der var et tidspunkt, hvor jeg blev sådan virkelig skræmt. Jeg ved dog med sikkerhed, at jeg selv ville løbe skrigende væk, hvis det var mig, der var Ditte. Selvom Sjælefred ikke var direkte uhyggelig, gemte der sig nogle overraskelser i løbet af historien. Sjælefred havde også mange mysterier som Ditte og Zach skulle løse.

Sproget i Sjælefred er meget nemt at forstå. Det er nutidigt og passer til historien og ikke mindst karaktererne. Der står heller ikke særlig meget på siderne. Så det dejligt overkommeligt og læsevenligt.

Udover at Sjælefred handler meget om det overnaturlige og spøgelser, er der også andre emner. Fx så er Dittes forældre i starten af bogen blevet skilt, og det skal Ditte vænne sig til. Venskab og det at være anderledes er også noget der fylder meget. Ikke nok med at disse emner giver et pif til hele bogen og dens handling, er emnerne også gode især for den aldersgruppe Sjælefred er skrevet til. Målgruppen vil jeg mene ligger omkring 9-13 år.

Super god bog med nogle fantastiske karakterer og en spændende slutning.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Dansklærerforeningen
ISBN: 9788779967366
Udgave: 1. udg. 2015
Sider: 208

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *