4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Mia og festen + Mia og musen af Kirsten Ahlburg

Mia og festen og Mia og Musen er 5. og 6. del af en letlæsningsserie (nok mest) for piger skrevet af Kirsten Ahlburg.
Serien består indtil videre af 6 bøger.

1. Mia og nøglen
2. Mia og æsken
3. Mia og geværet
4. Mia i hulen
5. Mia og festen
6. Mia og musen

Alle bøgerne i serien er illustreret af Susanna Hartmann.

Mia og festen + Mia og musen af Kirsten Ahlburg

I Mia og festen har Mia fået lov at holde fest i sin hule sammen med nogle af sine venner. Men mens de fester og hygger sig, går Anton uden for hulen og de andre kan ikke finde ham. Hvor er han mon gået hen – og kan de finde ham igen?

Opslag i Mia og festen af Kirsten Ahlburg

Mia og musen handler om, at Mia og Lea tager ud til Mias hule, men da de åbner døren kan de se, at der har været nogen. De håber, at det ikke er et stort farligt dyr. Men hvem er det mon, der har været i hulen?

Opslag i Mia og musen af Kirsten Ahlburg

Alle bøgerne i Mia-serien har et lixtal på 5 og et lettal på 11. Jeg kun læst de sidste to bøger i serien: Mia og festen og Mia og musen, men er ikke i tvivl om, at det jeg kan fortælle om disse to også gælder for de første bøger i serien.

Allerførst kan det fremhæves, at bøgerne i Mia-serien kan læses uafhængigt af hinanden, hvilket jeg synes er et stort plus. Det er dejligt med flere bøger i samme serie, så børnene kan få mere i samme stil, hvis det er noget der fanger, men samtidig er det også godt, at man ikke er bundet af, at man skal læse noget i rækkefølge, for at det giver mening.

Teksten i bøgerne er brudt i korte afsnit med meget korte sætninger og har nogle rigtig fine illustrationer – som henvender sig godt til målgruppen. Illustrationerne er med til at støtte handlingen i bøgerne – og dermed understøtte læsningen. Endnu engang vil jeg fremhæve at bøgerne er flot bundet ind, så de giver indtryk af at læse en “rigtig bog”.

Bøgernes cover og bøgernes titler vil sikkert fange flest piger, men selve historierne kan også sagtens læses af drenge. Jeg kan dog forestille mig at de pastelfarvede illustrationer vil få en del drenge til at fravælge bøgerne.

Med det lave lix- og lettal, så hører bøgerne til i den letteste ende af letlæsningsbøger. Sværhedsgraden passer rigtig godt sammen med selve historien, som jeg vil mene er god for de yngste læsere på ca. 7-9 år. Udover at de handler om venner og venskab, så er der nok ingen børn, der ikke har prøvet at have eller lave en hule og hygge sig i den.

Freya, som er 11 år, synes også at det er nogle rigtig gode bøger, og selvom de er for lette for hende, så synes hun, at det er nogle fine historier, som helt sikkert vil fange piger, som er lidt yngre end hende.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Freya og Tine

Mia og festen – 5. del
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198793
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 26

Mia og musen – 6. del
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777198809
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 26

1 thought on “Mia og festen + Mia og musen af Kirsten Ahlburg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *