4 stjerner, 5 stjerner, Alhambra, Alt det andet, Bedste læseoplevelser, Forlaget Bolden, Forlaget Brændpunkt, Politikens Forlag

Mine bedste læseoplevelser i 2017

[reklame – indeholder anmeldereksemplarer]

I 2017 fik jeg læst 131 bøger + en del letlæsningsbøger, som jeg ikke har talt med. Jeg fik skrevet 81 anmeldelser – rigtig mange bøger fik 4 og 5 stjerner. Ud over de bøger jeg har anmeldt, så har jeg også læst mange andre gode bøger, men desværre kan jeg ikke nå at anmelde dem alle.

Jeg overvejede at lave en top 10 over årets bedste læseoplevelser, men har i stedet valgt at fremhæve 5 af de bøger, som gjorde størst indtryk, det er ikke nødvendigvis bøger, der har fået 5 stjerner. Det er ikke en top 5, så rækkefølgen de kommer i er tilfældig. Det er 5 meget forskellige bøger – og det er ikke engang fordi jeg har prøvet at vælge fra forskellige genre, men ganske enkelt fordi det er lige dem, der var de bedste læseoplevelser for mig i 2017.

Mine 5 bedste læseoplevelser i 2017.

Klikker I på titlen, så kan I læse min anmeldelse af bogen. Et par af dem har dog kun en ganske kort anmeldelse i forbindelse med min sommerferielæsning.

Urmageren i Filigree Street af Natasha Pulley.
En fantastisk fortælling. Historisk fortælling, krydret med magisk realisme, historien foregår i London for ca. 150 år siden. Der er en fantastisk lille skabning med i bogen, men den må I selv læse mere om.

Den underjordiske jernbane af Colson Whitehead.
Fortællingen foregår i slavetidens USA. Den er ufattelig flot fortalt, samtidig med at den er uhyre barsk og grusom. Selvom det er en skønlitterær bog, så er det en bog jeg håber, at rigtig mange vil læse, da det helt sikkert er en fortælling, som vi også kan lære noget af i dag.

Der brænder en ild af Pia Rydahl.
Det er en bog man husker, den handler om livet i det lille ret lukkede miljø omkring Holmegaard Glasværk og om hvordan det er at miste en pårørende, selvom vedkommende hverken er død eller bortrejst – men derimod er så forandret, at intet er som før. Hvordan takler man det og hvordan kan livet fortsætte?

Tankestrøm- og streger af Pernille Strøm Øster.
Forfatteren til Tankestrøm og -streger mistede som 19 årig sin 3 år yngre bror. Pernille Strøm Øster vil gerne være med til at bryde tabuet om ikke at tale om de sørgelig ting – om at det er ok at spørge ind til, hvordan personer i sorg har det – og at tale om den person, som er borte. Selvom emnet er sorg, så rummer den også håb – og den er skrevet yderst åbent og ærligt. Den er vigtig.

Pigen uden hud af Mads Peder Nordbo.
En barsk og brutal krimi, som foregår på Grønland. Udover at det er en vildt spændende krimi, så giver den også en flot beskrivelse af Grønland.

Nu venter et nyt spændende bog-år forude. Jeg glæder mig, jeg har allerede en rigtig lang liste over bøger, som jeg helt sikkert skal have fingrene i. En af dagene kommer der et indlæg om de ti bøger jeg glæder mig mest til.

 

1 thought on “Mine bedste læseoplevelser i 2017

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *