5 stjerner, Børnebøger, People's, Tine f. 1973

Perlesjov af Anja Takacs

Mangler I ideer til vinterferieaktiviteter, så kunne det være en ide at finde perlerne og perlepladerne frem. D. 8. februar 2018 udkom en flot ny bog af kreative Anja Takacs med titlen Perlesjov. Anja Takacs har tidligere udgivet bøger med perlemønstre, blandt andet bogen Perledyr.

Fra Perlesjovs bagsidetekst:

“Anja Takacs er tilbage med over 30 nye idéer til perlesjov for hele familien. I denne bog viser hun, hvordan du nemt kan lave perler på en helt ny måde. Lær, hvordan du forvandler perleplader til fine hårspænder, luftballoner til børneværelset eller servietringe til festbordet – og glæd dig til mange hyggelige perlestunder sammen med hele familien.”

Klara med Perlesjov af Anja Takacs. Vi glæder os til at komme igang.

Perlesjov indeholder mønstre til perleplader – alt fra luftballoner til skovtrolde. Nyt i denne bog er, at der også er mønstre til 3D-ting. Dem er vi dog ikke nået til endnu, men jeg er sikker på, at Jonas vil elske en perleplade-bil eller måske et tog.

Ved hvert mønster, står der hvilke farver der er brugt, inkl. nummer, så man kan finde den helt rigtige – der er også en vejledning til farvekoderne forrest i bogen. Man kan selvfølgelig også bare bruge de farver man selv ønsker – og man synes passer til mønstret. Derudover er der også angivet, hvor stor en pose perler man skal bruge. Noget jeg rigtig godt kan lide er, at alle mønstre er på firkantede plader – dem man kan sætte sammen til større plader. Man behøver altså ikke specialplader, som runde, sekskantede mv.

Opslag på en af de to dåer, der er med i Perlesjov af Anja Takacs.

Når man først lige kigger på alle de flotte mønstre, så kan de måske godt se lidt svære ud. Men jeg synes, at det er meget tydeligt vist, hvilke farver der skal bruges, hvor på pladen figuren skal laves osv. Herhjemme har de tre ældste børn på 11-16 år alle været i gang med at lave forskellige figurer ud fra mønstrene i Perlesjov – og jeg er sikker på, at Freya, som nu er 11 år også kunne have fulgt mønstrene for et par år siden.

Freya laver en kanin efter et mønster fra Perlesjov af Anja Takacs.
Freyas færdige kanin er flyttet ind på hendes værelse. Kaninen er lavet efter et mønster i Perlesjov af Anja Takacs.

Klara, der ellers ikke normalt er til de vilde kreative ting kunne alligevel ikke stå for den flotte bog. Klara laver røde fluesvampe – og så lærte hun også lige, at de faktisk er giftige.

Klara laver røde fluesvampe efter et mønster i Perlesjov af Anja Takacs.

Jeg synes, at det er rigtig fedt, at der er kommer flotte “rigtige” bøger med perlepladeinspiration. Vi har en pæn stak hæfter fra Hama – men det er altså bare ikke det samme, som at sidde med sådan en lækker bog som Perlesjov. Mon ikke vi inden der er gået særlig lang tid, har fået lavet alle mønstrene i bogen?

Er Anja Takacs bøger ikke nok, så har forfatteren også en flot hjemmeside, hvor man kan hente endnu mere inspiration: Krea by Anja Takacs – Derudover har Anja Takacs lavet en app, der hedder Det Perler, hun har også en Facebook-side og en Instragram-profil. Find oplysninger om disse på hjemmesiden.

Perlesjov af Anja Takacs – sammen med lidt af vores kreationer.

Perlesjov får en stor anbefaling fra alle os herhjemme. Bogen er både virkelig lækker at se på – og ikke mindst, så er der til rigtig mange timers Perlesjov. Vores perler kommer i hvert fald til at stå fremme til fri afbenyttelse hele vinterferien, for nu har vi alle virkelig fået lyst til at gå i krig med de skønne mønstre.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine + børn

Forlag: People’sPress
ISBN: 9788771805819
Udgave: 1. udg. 08.02.2018
Sider: 137

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *