4 stjerner, Børnebøger, Klara f. 2003, Øvrige forlag

Løgnhals af Annemette Bramsen

Løgnhals af Annemette Bramsen er en meget god bog, som handler om at lyve og ikke at fortælle sandheden. Hovedpersonen, Severine får kastet sig ud i nogle løgne, som ikke er lige til at komme ud af igen.

Bogens bagsidetekst:

“Severine er ikke populær i klassen. Hun er en dagdrømmer og de andre synes, at hun er kedelig og sær. Hun læser mange bøger, og gider ikke rigtig at snakke med nogen.

En dag kommer hun alligevel til at sige noget, som hun ikke skulle have sagt … Noget, der er virkelig svært at rode sig ud af igen!”

Løgnhals af Annemette Bramsen

Noget af det jeg godt kan lide ved Løgnhals er at forfatteren har gjort sådan, at man virkelig holder med Severine og forstår hende, selvom det nogle gange er nogle dumme ting hun gør. Man kunne ligesom relatere til den situation hun står i. Sommetider tænkte jeg dog, at Severine godt kunne være en lille smule ”stærkere” i stedet for bare at bryde sammen. På den anden side synes jeg også der er tidspunkter, hvor der kommer nogle ret voldsomme reaktioner fra de øvrige karakterer i bogen i forhold til hvordan virkeligheden nok reelt vil se ud.

I Løgnhals står der ikke særlig meget på siderne. Der er ikke noget stort sidetal og kapitlerne er korte. Det passer alt sammen rigtig godt sammen i forhold til den aldersgruppe Løgnhals som jeg tænker vil synes om historien.

Løgnhals er spændende hele vejen igennem. Der sker altid et eller andet, og bogen er på ingen måde langtrukken. Man får ikke den største uddybelse af karaktererne, men det gør ikke så meget da Løgnhals jo er forholdsvis kort.

Bogen har en meget åben slutning, hvor jeg har prøvet at gætte mig til hvad der vil ske efter bogens slutning. Jeg har ikke noget imod åbne slutninger, men der er alligevel nogle spørgsmål som jeg gerne ville have haft et svar på inden bogen sluttede.

Alt i alt synes jeg, at det var en super god bog, som jeg vil anbefale til alle i alderen 9-12 år.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Klara

Forlag: Plutoid
ISBN: 9788740947588
Udgave: 1. udg. 2017
Sider: 93

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *