4 stjerner, Børnebøger, Forlaget Elysion, Tine f. 1973

Skumle spor af Puk Krogsøe

Skumle spor er en ny letlæsningsserie skrevet af Puk Krogsøe. Skumle spor er en spændingsserie for begynderlæserne.

Der er 4 bøger i serien:
1. Den onde heks
2. Gamle Madsens isbod
3. Mission killing
4. Manden i kælderen

skumle spor
Skumle spor 1-4 af Puk Krogsøe

I et hus ved bækken bor Den onde heks. Det er Ida, Maja og Runa i hvert fald sikre på, da de finder flere spor, der peger i den retning. Men er hun nu også en heks?

I Gamle Madsens isbod forsvinder der hver eneste dag colaer og gamle Madsen ved ikke, hvor de bliver af. Er der mon en tyv på spil? Ida, Maja og Rune leder efter spor – kan de opklare mysteriet?

Mission killing: Store Antons kat får altid rigtig mange killinger, men hvor bliver killingerne af? Ida, Maja og Rune vil gerne finde og hjælpe killingerne. Mon de også selv må få en killing?

Manden i kælderen – hvem er han? Ida, Maja og Rune har set en ukendt mand i pedellens kælderrum, de er lidt bange for ham. Kan de finde ud af, hvem han er?

Alle fire bøger i serien Skumle spor har et lixtal på 9 og et lettal på 19. De er dermed ikke for de nyeste læsere, men dem der har fået rimelig fat i læsningen. Der er ret meget tekst på hver side, men teksten er delt i passende afsnit. Derimod er der ingen kapitler, hvilket jeg synes mangler, især fordi bøgerne henvender sig til begynderlæserne, men bøgerne samtidig ikke er blandt de aller letteste. Kapitler giver børn mulighed for at holde naturlige pauser – og måske også lige få nogle af dem til at snuppe et par sider mere, så de får læst et helt kapitel. Vi har snakket om det med kapitler herhjemme og vores tre læsende børn svarede enstemmigt, at kapitler skal der til.

De fine illustrationer af Sussi Bech er dog med til at opveje manglen på kapitler en smule. Illustrationerne bryder teksten rigtig fint og de passer godt til handlingen. Der er ikke illustrationer på alle sider, men et passende antal i forhold til sværhedsgraden. Det er rigtig dejligt, at det er nogle illustrationer som passer til den aldersgruppe Skumle spor henvender sig til, og at de ikke er for nuttede og “billedbogsagtige”.

den onde heks
Opslag i Den onde heks af Puk Krogsøe

Bøgerne i serien kan læses selvstændigt, og det er jo fedt, at børnene ikke behøver at holde styr på en bestemt rækkefølge.

Skumle spor er en spændende serie, som henvender sig både til piger og drenge. Og det med at bøgerne er henvendt til begge køn, synes jeg jo er et stort plus. Jeg er sikker på, at langt de fleste børn vil kunne identificere sig med et eller flere af børnene i bøgerne. Mon ikke de også kan nikke genkendende til flere af de oplevelser, som børnene kommer ud for – måske ikke personligt, men så i det mindste har hørt om noget lignende fra andre.

En fin ny serie af Puk Krogsøe, som selvom bøgerne er spændende ikke bliver for uhyggelige. Det er dejligt med nye letlæsningsbøger, som ikke handler om et bestemt emne, som fx. sportgren – eller er fantasy eller gys, som der kommer rigtig meget af.

Jeg er sikker på, at Skumle spor vil blive taget godt imod – og jeg tror, at de fine forsider og serietitlen vil fange målgruppens opmærksomhed.

⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Den onde heks – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199196
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 38

Gamle Madsens isbod – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199202
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 38

Mission killing – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199219
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 38

Manden i kælderen – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788777199226
Udgave: 1. udg. 2018
Sider: 38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *