5 stjerner, Faglitteratur, Tine f. 1973

AARHUS | BY | AARHUS

I morgen, d. 1. juni 2018 udkommer AARHUS | BY | AARHUS – som er en super flot og lækker coffee-table-book med flotte billede fra Aarhus. Ikke nok med at billederne er taget i og omkring Aarhus, så er billederne også taget byens borgere.

AARHUS | BY | AARHUS
AARHUS | BY | AARHUS

Det kan være svært at se på billeder, men AARHUS | BY | AARHUS der indeholder 411 billeder taget af 167 fotografer er indbundet hardback og måler 30×30 cm. og vejer mere end 2,5 kg.

Billederne, der blev udvalgt til AARHUS | BY | AARHUS, blev fundet ved en kampagne, der løb fra d. 31. marts-1. maj 2017. Der indkom hele 7.332 billeder fra flere hundrede fotografer, både fra professionelle og private. Alle kunne indsende billeder – lige fra at hashtagge med et særligt hashtag (#aarhusfoto2017) på Instagram og Facebook. Ellers blev billeder uploadet på hjemmesiden, andre sendt i en e-mail og en særlig serie sort/hvide fotos blev afleveret i en konvolut på chib forlag. Billederne blev derefter udvalgt af en jury, bestående af 3 professionelle fotografer fra Aarhus: pressefotograf Axel Schütt, Aarhus Stiftstidende, kunstfotografen Britta Egebjerg og foto-eksperimentarikeren Ukendt Aarhus.

Opslag i AARHUS | BY | AARHUS
Opslag i AARHUS | BY | AARHUS

AARHUS | BY | AARHUS er noget helt specielt, da den som skrevet er skabt af alle byens borgere i en kæmpe fælles crowdsourcing-kampagne. Projektet er 100 %t non-profit,  og bag projektet står de to lokale ildsjæle, Anders Grønborg og Chresten Heesgård Ibsen fra Lasertryk.dk og chib forlag. Skulle der blive et overskud, vil det gå til at trykke flere bøger, som evt. kan foræres til nye studerende i byen, byens lægekonsultationer eller til de mange hjælpere i “Aarhus frivillighovedstad 2018”.

Opslag i AARHUS | BY | AARHUS
Opslag i AARHUS | BY | AARHUS

AARHUS | BY | AARHUS er et smukt selvportræt af Aarhus og omegn. Bogen vil helt sikkert blive bladret i og snakket om herhjemme i lang tid – og selvom vi kender Aarhus forholdsvis godt, så er der billeder af steder, vi aldrig har set eller hørt om. Og på den måde er AARHUS | BY | AARHUS jo en super inspirationskilde. Et virkeligt stort plus er, at teksterne i bogen er på både dansk, engelsk og kinesisk, hvilket gør den til en oplagt ting at bringe med hjem fra et besøg i Aarhus – men samtidig også en genial gaveide, hvis man skal på besøg uden for Danmarks grænser. Jeg tænker helt sikkert, at vi skal have et eksemplar med til USA på vores næste ferie, selvom den kommer til at veje godt til i bagagen.

Opslag i AARHUS | BY | AARHUS
Opslag i AARHUS | BY | AARHUS

AARHUS | BY | AARHUS kan købes på aahusbyaarhus.dk og i flere butikker i Aarhus. Fredag d. 1.6. er der en stor udgivelsesreception på Aarhus Street Food fra kl. 15.30-17.30.

⭐⭐⭐⭐⭐ af 5 /Tine

Forlag: LaserTryk og chip forlag
ISBN: 9788799685110
Udgave: 1. udg. 01.06.2018
Sider: 329

1 thought on “AARHUS | BY | AARHUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *